Oppskrifter

Nugatt

Nugatt består hovedsaklig av hasselnøtter og sjokolade. Dette gjør det enkelt å lage selv. Da kan man selv bestemme hvor søt man vil ha den, og om man bruker mørk sjokolade er det ikke så farlig å skeie ut med nugatt på brødskiva en gang i blant.

Jeg har brukt lys sjokolade her.
Til ca 2 1/2 dl nugatt brukte jeg:
100 gram hasselnøtter
100 gram lys sjokolade
1 dl fløte

Rist hasselnøttene i ovnen på 200 grader i fem minutter.
La dem avkjøles noe før du gnir av «innerskallet».

Ha hasselnøttene i en liten multikvern eller foodprocessor. Kjør til purrè og tilsett sjokoladen, kjør til alt er godt blandet og finmalt. Varm opp fløten til kokepunktet og ha denne over nøtteblandingen, kjør det godt sammen.

Da er nugatten klar til bruk. Den er veldig god å bruke som fyll i konfekt. Nugatten holder en god uke i kjøleskap, la den stå i romtemperatur en stund før den skal brukes så den mykner. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.