Uncategorized

Saftige grillspyd med grønnsaker og svinekjøtt

IMG_8345
Veldig greit med god og rask mat om sommeren. Er ikke veldig sommerfølelse i Sandnes nå, men håper sola titter frem igjen snart. Mens vi venter på sola kan vi kle oss godt, finne frem pledd og grille mens vi leker sommer 😉

Jeg har laget noen enkle, gode og saftige grillspyd, så hadde vi et par burgere til overs som vi hev på grillen i samme slengen. Man trenger ikke nødvendigvis bruke ytrefillet, det går fint med rimeligere kjøttstykker og. Når det gjelder grønnsakene brukte jeg kun rester jeg hadde. Tilbehør er coleslaw og potetsalat med dijonsennep og eple.

Kjøttet er marinert med gyros krydderblanding. Dette er en krydderblanding med mange ulike krydder og urter. Legger ut oppskrift på denne også litt senere. Det finnes ferdigblanding i matbutikken.

Til ca åtte grillspyd brukte jeg
Marinade:
3 ss gyros krydderblanding
1/2-1 dl nøytral olje (raps el)

Kjøtt og grønnsaker:
Et stykke ytrefillet av svin (4-500 gram)
1/2 rød paprika
1/2 gul paprika
1/4 squash
1/4 purre
2-3 sjampinjong

Bland sammen krydder og olje. Skjær opp kjøttet og grønnsakene i passende biter. Bland sammen kjøtt og marinade og dekk til. La det ligge minst en halvtime på kjøkkenbenken, eller gjerne i kjøleskap noen timer.

Om du bruker grillspyd av tre som meg må disse bløtlegges 1/2 time før bruk så de ikke skal ta fyr på grillen.

Mens du venter på at kjøtt skal marineres kan du lage potetsalat og/eller coleslaw.

Tre så grønnsaker og kjøtt på grillspydene. Pensle over resten av marinaden. Grilles et par minutter på hver side, til de er gyllne og saftige 😉IMG_8337

Server gjerne med hassebakt potet og frisk salat. Lykke til.IMG_8347 IMG_8341

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *