Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper,  Vegetar

Spinatsuppe

Jeg vet ikke om det er den grønne, beroligende fargen, navnet eller den gode og milde smaken som gjør at jeg liker spinatsuppe så godt. Når spinat og sjalottløk i tillegg er dyrket på hytta av min svigerinne gjør den enda bedre. Uansett, hjemmedyrket eller ei, dette er ei utrolig god og enkel suppe som er laget på under 30 minutter.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

  • 400 gram renset spinat
  • 11/2 ss smør eller olje
  • 4 fedd hvitløk
  • 200 gram sjalottløk
  • 9 dl grønnsakskraft (evt buljong og vann)
  • 1 dl fløte
  • Saften av 1/2 sitron
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

Vask og rens spinaten.
Finhakk løk og hvitløk.
Surr løk og hvitløk i smør eller olje i ei stor gryte over middels varme.
Når løken er myk og blank tilsettes spinaten, vend godt om.
Tilsett grønnsakskraft når spinaten har falt sammen.
Kok i 10 minutter, kjør suppa glatt med en stavmixer.
Tilsett fløten og gi suppa et lite oppkok, smak til med sitron, salt og pepper.
Serveres umiddelbart sammen med kokt egg og sprø krutonger.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.