Oppskrifter

Tortilla patatas

Da vi var på ferie i Gran Canaria fikk vi servert herlige potet omeletter til frokost. I og med at den ene datteren vår er vegetarianer er dette et supert alternativ til frokost.Dagen etter vi var kommet hjem lagde jeg frokost buffet til familien, da var selvsagt disse med.Vet ikke om det er nøyaktig slik den autentiske oppskriften er, men dette er min versjon av disse herlighetene. De kan serveres som de er til frokost, eller som tilbehør til annen mat.

Til seks tortilla patatas brukte jeg:
4 poteter
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
6 egg

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell poteter, kutt i små terninger.
Rens løk og hvitløk, finhakk.
Ha 1/2 dl olivenolje i ei middels varm panne, varm opp og tilsett poteter, løk og hvitløk.
Smak til med salt og pepper.
La dette putre til potetene er møre.

Tøm av oljen. Pisk sammen eggene med en klype salt.

Finn frem store muffinsformer eller porsjonsformer som meg. Ha 2-3 ss av potetblandingen i hver form, hell over egg. Er der mer poteter igjen kan disse serveres ved siden av.

Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.
Server gjerne med sprøstekt kantareller.

Lykke til!!

4 Comments

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.