Glutenfrie potetkaker

God morgen. Jeg håper alle får en fantastisk 17.mai feiring. Jeg kommer med et litt forsinket innlegg på glutenfrie potetkaker. De måtte testes for frysing før jeg la ut oppskriften (de er akkurat like gode etter frysing). Jeg regner ikke med noen har tid å lage disse i dag, men om du har en til to timer til overs en dag er det bare å sette i gang.
De er ikke mye vanskeligere å lage enn potetkaker laget med gluten, blir selvsagt mindre elastiske og sprekker litt lettere, men smaken er vel det viktigste?

Dersom du skal bake disse anbefaler jeg at du leser dette angående glutenfri bakst før du starter.

For ca 25 potetkaker brukte jeg:
900 gram kokte poteter (bruk gjerne rester fra gårsdagen)
100 gram potetmel
50 gram Toro fin kakemix +50-100 gram til utbaking
50 gram jyttemel (det orginale)
75 gram H-melk

Potetene skal være helt avkjølt.
Mos potetene med en potetmoser eller trykk dem gjennom en sikt.
Tilsett mel og melk og kna sammen til en deig.
Deigen skal være akkurat så fast at den holder formen når du ruller en pølse.
Er den for løs tilsetter du litt mer mel, er den for fast har du i litt melk.
Rull deigen til ei pølse og del i ca 25 emner. Dekk med plast.
Når jeg kjevler ut emnene bruker jeg to brødposer og har emnet mellom.
Ha først litt mel på emnet og posen, bruk så lite som mulig.
Rul forsiktig ut, jeg ruller de ikke så tynt som jeg gjør med «vanlige» potetkaker, prøv deg frem hvor tynne du klarer å få dem.
Mine potetkaker fikk en diameter på 16-17 cm.
Snu litt på potetkaka underveis mens du kjevler så den ikke setter seg fast.
Stek i tørr stekepanne med slippbelegg over middels varme.
De skal stekes ca 1 1/2 minutt på hver side.
Server enten til tapasbord, smør da på litt snøfrisk og ha på spekeskinke eller røykelaks, de kan serveres som lomper til pølse eller med smør, kanel og sukker som en liten snacks.

Potetkakene skal oppbevares i tett plast i romtemperatur, de kan og fryses, tin dem 1-2 timer på kjøkkenbenken før de spises. Etter frysing er de holdbare minst to dager oppbevart i tett plast i romtemperatur.

Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg inn en kommentar