• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Grønnkålpesto

On 12. januar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2168
Grønnkål er en fantastisk grønnsak. Jeg må ærlig innrømme at den ikke har vært brukt mye hjemme hos meg, ikke før nå. Den kan sauteres lett i panna med hvitløk og salt, og så serveres til både kjøtt, fisk og fugl. Man kan også lage fantastisk pesto, jeg har prøvd begge deler og vil nå dele oppskriften på pesto. Jentene her hjemme likte denne pestoen kjempe godt, spekkfull av vitaminer, kosfiber og kalsium. Grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn melk, ta en titt på Bama sine sider for å lese mer om denne supergrønnsaken.

Til en porsjon pesto brukte jeg:
40 gram renset grønnkål (uten stilk)
40 gram usaltede cashewnøtter
20 gram revet parmesan
2-3 fedd hvitløk
1 1/2 dl olje (jeg brukte 50/50 nøytral rapsolje og god olivenolje)
1-2 ts presset sitronsaft
1/2 ts maldonsalt

For en mild og rund hvitløksmak anbefaler jeg at du baker hvitløken ved 200 grader i 15-20 minutter. Skrap så ut den myke kjernen og bruk dette i pestoen.

Grønnkålen bør varmebehandles før bruk, så jeg renset, vasket og forvellet den 1/2 minutt.

Forvelling:
Rens grønnkålen og riv det grønne fra stilken, kok opp vann og putt grønnkålen oppi, la den fovelles 1/2-1 minutt, skylles så i kaldt vann. Rist den tørr eller ha den i en salatsentrifuge for å få ut så mye vann som mulig.

Ha grønnkål, nøtter, parmesan og hvitløk i en multihakker, kjør det et par runder før du sper med olje. Jeg trengte 1 1/2 dl, men stopp når du har ønsket konsistens. Smak til med presset sitron og maldonsalt. Oppbevar i kjøleskap.

Ha grønnkålpesto i pastasalat, som tilbehør til fisk eller kylling, eller på nybakt brød. Lykke til!!
IMG_2168

Tags: dressinger, Glutenfritt, grønnsaker, pesto, sunt og raskt, vegetar

2 kommentarer

  • Knut Eirik 14. januar 2015 kl. 18:35 - Svar

    Takk for spennende inspirasjon! Grønnkålpesto må prøves! 🙂

    • elin rusnes kvingedal 14. januar 2015 kl. 21:15 - Svar

      Takk for det ☺ Håper den faller i smak.

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021