• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Peoner trinn for trinn

On 23. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_1158
Jeg synes det er utrolig gøy å lage blomster av marsipan eller fondant. Her har jeg laget peoner med en veldig enkel teknikk. Vil du lære det?
Har brukt en liten rulle, kuleverktøy og en utstikker. Start med å rulle ut marsipan, 1-2 mm tykk. Kan og bruke fondant, men husk at den tørker mye raskere enn marsipan. Stikk så ut mange kronblader med utstikkeren. Alt etter hvor stor du vil ha peonen. Rull også en kule som skal være basen til peonen.IMG_1118

Bruk kuleverktøyet (balltool) og tynn ut kantene. Her kan man også bruke en plastskje. Har du problemer med at marsipanen henger fast i redskapet kan du dekke med plast før du jevner de ut.IMG_1123

Kronbladene bør dekkes med plast så de ikke tørker ut. Her har jeg marsipan fra Funcakes, den tåler litt mer og er veldig god til modellering.

Bruk tre-fire kronblader til å dekke basen, la de overlappe hverandre.IMG_1124 IMG_1125

Form kronbladene litt så de ikke ligger helt klistret inntil basen.IMG_1127

Så skal et lag til med kronblader på plass. De skal ligge ganske tett, form dem litt etterhvert. Jeg brukte åtte-ni kronblader på dene runden. Husk at de skal overlappe hverandre.IMG_1128

Her overlappes det siste kronbladet under det første. Se bilde. Du kan bruke peonen slik den er nå, eller du kan legge på mer kronblader. Jeg liker å ha litt forskjellige størrelser på peonene.IMG_1130

Gjør det på samme måte med neste runde kronblader.IMG_1131

De legges forsiktig og tett på. Dersom det er vanskelig å feste dem til hverandre kan du bruke ørlite vann på en pensel eller litt spiselig lim.IMG_1132 IMG_1133

Form så kronbladene etter hvor utsprunget du ønsker peonen. Jeg bøyde dem litt innover.IMG_1134 IMG_1135 IMG_1136

Du kan ha på enda flere runder med kronblader. Når du er ferdig klemmes peonen litt sammen i bunn.IMG_1137 IMG_1138

Form kronbladene forsiktig og skjær bort den overflødige marsipanen i bunn.IMG_1139

Her har jeg laget tre størrelser. Som du ser av bilde har jeg ferre kronblader på runde nr to på den minste.IMG_1152

Om du vil ha litt grønnt kan du stikke ut blader.IMG_1153 IMG_1154 IMG_1156 IMG_1158

Da er peonene klar til å pynte opp en kake.IMG_1184

Her har jeg litt lysere rosa peoner uten grønnt. Enkelt og fint. Lykke til.IMG_7396

Tags: blomster, trinn for trinn

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021