Trinn for trinn

Peoner trinn for trinn

Jeg synes det er utrolig gøy å lage blomster av marsipan eller fondant. Her har jeg laget peoner med en veldig enkel teknikk. Vil du lære det?
Har brukt en liten rulle, kuleverktøy og en utstikker. Start med å rulle ut marsipan, 1-2 mm tykk. Du kan og bruke fondant, men husk at den tørker mye raskere enn marsipan. Stikk så ut mange kronblader med utstikkeren. Alt etter hvor stor du vil ha peonen. Rull også en kule som skal være basen til peone

Bruk kuleverktøyet og tynn ut kantene. Her kan man også bruke en plastskje. Har du problemer med at marsipanen henger fast i redskapet kan du dekke med plast før du jevner de ut.

Kronbladene bør dekkes med plast så de ikke tørker ut. Her har jeg marsipan fra Funcakes, den tåler litt mer og er veldig god til modellering.

Bruk tre-fire kronblader til å dekke basen, la de overlappe hverandre.

Form kronbladene litt så de ikke ligger helt klistret inntil basen.

Så skal et lag til med kronblader på plass. De skal ligge ganske tett, form dem litt etterhvert. Jeg brukte åtte-ni kronblader på dene runden. Husk at de skal overlappe hverandre.

Her overlappes det siste kronbladet under det første. Se bilde. Du kan bruke peonen slik den er nå, eller du kan legge på mer kronblader. Jeg liker å ha litt forskjellige størrelser på peonene.

Gjør det på samme måte med neste runde kronblader.

De legges forsiktig og tett på. Dersom det er vanskelig å feste dem til hverandre kan du bruke ørlite vann på en pensel eller litt spiselig lim.

Form så kronbladene etter hvor utsprunget du ønsker peonen. Jeg bøyde dem litt innover.

Du kan ha på enda flere runder med kronblader. Når du er ferdig klemmes peonen litt sammen i bunn.

Form kronbladene forsiktig og skjær bort den overflødige marsipanen i bunn.

Her har jeg laget tre størrelser. Som du ser av bilde har jeg ferre kronblader på runde nr to på den minste.

Om du vil ha litt grønnt kan du stikke ut blader.

Da er peonene klar til å pynte opp en kake.

Her har jeg litt lysere rosa peoner uten grønnt. Enkelt og fint. Lykke til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *