• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Samosa

On 14. mai 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6800
Samosa er en vegetarisk rett som er utbredt i Sør-Asiatiske land som India, Sri-Lanka og Pakistan og fylles som regel med poteter, erter, løk og krydder. De kan også tilsettes fisk eller kjøtt. Disse samosaene er vegetariske og passer både som middag, en liten snackrett eller på et tapasbord. Jeg valgte å lage de små så de kan spises i to munnfuller, de kan like godt lages store, det er opp til deg.


Samosa:

2-3 poteter
1 løk
1/2 blomkål
100 gram frosne erter
100 gram frossen spinat
1-2 fedd hvitløk
2 ss indisk kryddermix
4 ss klaret smør
150 gram klaret smør til pensling
En pakke filodeig (jeg brukte de minste på ca 15×15 cm)

Kryddermix:
6 ss paprikapulver
6 ts malt kanel
6 ts spisskummen
3 ts tørket koriander
1/4 ts malt nellik
3 ts salt
3 ts malt ingefær

Legg filodeigen til tining på kjøkkenbenken.
Finhakk løk, blomkål og hvitløk. Skjær potetene i små terninger.
Fres løk og poteter (gjerne i jerngryte) med 4 ss klaret smør over middels varme.
Når det er blankt tilsettes blomkål og hvitløk, stek til potetene begynner å bli møre.
Rørestek inn krydderet i 1/2 minutt.
Tilsett spinat, rør den inn og tilsett så ertene.
Smak til med eventuelt mer krydder.
Avkjøl noe.

Så skal samosaene lages.
Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
Finn frem en plate filodeig, pensle halve med litt smør og brett den dobbelt.
Legg på en ts fyll og brett som en trekant, se bildene under.
Ha tilsvarende mer fyll på dersom du lager de større.
Pass på å trykke filodeigen godt sammen i kantene så ikke fyllet tyter ut.
Legg dem over på et bakepapirkledd stekebrett og pensle med klaret smør.
Strø gjerne over litt sesamfrø før steking.
Stekes til de er gyldne, dette varierer etter størrelse på samosaene og fra ovn til ovn, alt fra 10-25 minutter.
Server med ruccola og gjerne en frisk soyasaus med sesam, koriander og lime.
Lykke til!!
IMG_6775
IMG_6777
IMG_6778
IMG_6779
IMG_6780
IMG_6781
IMG_6782
IMG_6783
IMG_6784
IMG_6786
IMG_6788
IMG_6791
IMG_6800
IMG_6801
IMG_6803
IMG_6807

For flere indiske oppskrifter se her.

Tags: foreningsmat, Indisk, middag, samosa, småretter og tilbehør, tapas, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022