Oppskrifter

Audhild’s serinakaker

IMG_5522I fjor var vi i juleselskap til min søster, da fikk vi servert noen nydelige serinakaker.
Hun hadde fått oppskriften av sin herlige svigermor.
Da vi kom hjem igjen vile jentene at vi skulle bake disse, så det ble litt julebakst i romjulen for oss. Nå har jeg fått oppskriften hennes og fikk lov å dele den her på bloggen.

Dette blir en stor porsjon serinakaker (80-100 stk)

Audhild’s serinakaker:
500 gram hvetemel
300 gram smør
250 gram sukker
1 ts ekte vaniljesukker
1/2 ts hjortetakksalt
1 egg + 1 til å pensle med
Litt mandler og perlesukker til å drysse oppå.

Sett ovnen på 180-200 grader (kommer an på ovnen)
Smuldre smøret i melet.
Tilsett sukker, vaniljesukker og hjortetakksalt.
Visp egget godt sammen og rør dette inn.
Kna sammen til en deig.
Form små kuler som du setter på bakepapirkledd stekebrett og trykk dem litt flate.
Pensle med ett sammenvispet egg.
Hakk mandlene og dryss disse over sammen med perlesukker.
Stekes på 180-200 grader i 10-12 minutter.
Avkjøles på rist, oppbevares i tett boks.
Lykke til!!
IMG_5439

IMG_5440

IMG_5463

IMG_5522

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.