Oppskrifter

Baconstekt torsk med mandelpotetpurrè

Denne retten ble jeg servert da mannen min tok med med på restauranten Charles og de her i Sandnes da jeg hadde bursdag.

Det smakte himmelsk og jeg fant fort ut at dette var en rett jeg måtte prøve å gjenskape. Det er enkle, gode råvarer i denne retten, min rett ser nok ikke like fancy ut som den jeg fikk på Charles og de, men det er jo tross alt smaken som teller.

For middag til fire-fem personer brukte jeg:

Mandelpotetpurrè
800 gram potet, helst mandelpotet
1 dl melk
100 gram smør
1-1 1/2 ts salt

Tomatpesto
1 fedd hvitløk
150 gram tomater i olje
20 gram parmesan
20 gram pinjekjerner
10 gram basilikum
1 dl olivenolje

Grønnsaker
2 gulrøtter
1 1/2 dl frossne, grønne erter

Torsken
Torskefillet -4-5 stykker
10-15 skiver bacon

Skrell potetene og del dem evt i mindre biter, kok til de er møre, ikke ha salt i vannet.
Lag tomatpesto, fremgangsmåte her.
Når potetene er møre, tøm av vannet og la de stå og dampe av seg mens du forbereder grønnsaker og fisk.

Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler. Ha de i ei gryte med vann og kok opp, når det koker tilsettes ertene, la det koke i 2 minutter før du tømmer av vannet og har grønnsakene over i isvann.

Tørk av torsken og fjern evt skinn og bein. Jeg kjøpte skinn og beinfrie filleter Ha over litt nykvernet pepper. Surr bacon rundt torskefilletene, 2-3 sneier pr fillet. Stek på middels varme i 5-6 minutter på hver side, til baconet er sprøtt og fisken flaker seg fint. Ikke overstek. Jeg ser at baconet kunne fått litt mer farge på min rett.

Mens fisken steker, finn frem potetmoseren og mos potetene. Tilsett melk, rør så inn smør og smak til med salt. Jevn evt med mer melk.

Varm potetpurrèen sakte opp igjen. Ha grønnsakene over i ei gryte med vann og kok opp.

Ha potetpurre i ei dyp skål, legg torsken oppå og dander med gulrøtter, erter og tomatpesto. Server. Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.