• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Baconstekt torsk med mandelpotetpurrè

On 5. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Denne retten ble jeg servert da mannen min tok med med på restauranten Charles og de her i Sandnes da jeg hadde bursdag.

Det smakte himmelsk og jeg fant fort ut at dette var en rett jeg måtte prøve å gjenskape. Det er enkle, gode råvarer i denne retten, min rett ser nok ikke like fancy ut som den jeg fikk på Charles og de, men det er jo tross alt smaken som teller.

For middag til fire-fem personer brukte jeg:

Mandelpotetpurrè
800 gram potet, helst mandelpotet
1 dl melk
100 gram smør
1-1 1/2 ts salt

Tomatpesto
1 fedd hvitløk
150 gram tomater i olje
20 gram parmesan
20 gram pinjekjerner
10 gram basilikum
1 dl olivenolje

Grønnsaker
2 gulrøtter
1 1/2 dl frossne, grønne erter

Torsken
Torskefillet -4-5 stykker
10-15 skiver bacon

Skrell potetene og del dem evt i mindre biter, kok til de er møre, ikke ha salt i vannet.
Lag tomatpesto, fremgangsmåte her.
Når potetene er møre, tøm av vannet og la de stå og dampe av seg mens du forbereder grønnsaker og fisk.

Skrell gulrøttene og skjær dem i strimler. Ha de i ei gryte med vann og kok opp, når det koker tilsettes ertene, la det koke i 2 minutter før du tømmer av vannet og har grønnsakene over i isvann.

Tørk av torsken og fjern evt skinn og bein. Jeg kjøpte skinn og beinfrie filleter Ha over litt nykvernet pepper. Surr bacon rundt torskefilletene, 2-3 sneier pr fillet. Stek på middels varme i 5-6 minutter på hver side, til baconet er sprøtt og fisken flaker seg fint. Ikke overstek. Jeg ser at baconet kunne fått litt mer farge på min rett.

Mens fisken steker, finn frem potetmoseren og mos potetene. Tilsett melk, rør så inn smør og smak til med salt. Jevn evt med mer melk.

Varm potetpurrèen sakte opp igjen. Ha grønnsakene over i ei gryte med vann og kok opp.

Ha potetpurre i ei dyp skål, legg torsken oppå og dander med gulrøtter, erter og tomatpesto. Server. Lykke til!!

Tags: fisk, middag, torsk

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022