Oppskrifter

Bønnestuing

Bønnestuing lages mye her i huset. I og med at to av ungdommene i huset er vegetarianere, får de dette når vi har tacos, eller annen mexikansk mat. Hun kan spise det uten tilbehør, men vi andre får også smake om jeg lager nok.

Jeg lager som regel bønnestuing av to bokser bønner, Om ikke alt blir spist holder den noen dager i kjøleskap, kan også fryses.

Til en stor porsjon bruker jeg:
1 hvitløksfedd
1/2 chili
3-4 ts tacokrydder
2-3 ts tomatpurè
2 bokser hermetiske kidneybønner
1 dl vann
evt 1/4 dl melk eller fløte

Sil av bønnene og skyll dem godt i kaldt vann, la dem renne av seg.
Finhakk hvitløk og chili. Fres på middels varme i ei gryte 1/2 minutt, tilsett tacokrydder og tomatpurè, la det stå ytterligere 1/2 minutt under stadig omrøring.
Tilsett bønner og vann, la det koke i 4-5 minutter, till bønnene er møre.
Kjør det hele sammen med stavmixer, det trenger ikke være helt most, er godt med litt biter. Smak evt til med mer tacokrydder og spe med melk eller fløte om det trengs.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.