• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Bløtkake uten melk og egg

On 16. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

For et par måneder siden fikk spørsmål om å lage bløtkake med multekrem uten egg og melk til dåp. Jeg som elsker slike utfordringer kunne ikke annet enn å si ja 😉

Jeg prøvde først å lage «sukkerbrød bunnen» med egge erstatning og ellers de ingrediensene jeg pleier å bruke, den ble ikke god. Da måtte jeg søke på nett og fant en oppskrift på food.com. Det er en vaniljebunn, og den ble ganske god.

Oppskriften holder til ei kake på 25 cm, den kan deles i to lag. Ønsker du høyere kake bør du steke i to omganger. Jeg komponerte en eggefri mandelbunn som jeg hadde som første lag, da ble det tre lag kake og to lag fyll 😉 Den finner du oppskrift på her.

Her er oppskriften jeg brukte, omregnet til norske mål:

  • 3 1/2 dl hvetemel, kan også bruke glutenfritt
  • 2 1/4 dl sukker
  • 3/4 dl nøytral olje
  • 2 1/4 dl vann
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts ekte vanilje
  • 1 ss appelsinjuice

Fyll:

  • 1 liter Condito whipping eller annen melkefri fløte som kan piskes
  • Ca 200 gram frosne eller ferske multer
  • Noen ss sukker eller melis
  • 2 ts ekte vaniljesukker

Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Kle en 25 cm kakeform med bakepapir.
Bland alt det tørre i ei stor rørebolle.
I ei annen bolle, rør sammen olje, juice og vann.
Bland væsken med de tørre ingrediensene, rør godt et par minutter.
Ha røren i kakeforma og stek i ca 40 minutter.
La kaken avkjøles 5-10 minutter i forma før den hvelves ut og avkjøles helt.
Når den er avkjølt kan den deles i to, her er det greit å bruke kakesag, evt en god kniv.

Tin multene. Pisk opp Condito whipping med sukker/melis. Ikke pisk den for stiv! Ta av halvparten, dette skal brukes til dik og rundt kaka. Resten av kremen blandes med multer, smak deg frem, noen liker masse andre mindre multer. Smak deg også frem med sukker, evt melis.

Ha den rene kremen i en sprøytepose. Sprøyt ut en dik rundt mandelbunnen og fyll med multekrem. Ha over et lag vaniljebunn og gjenta prosessen med dik og krem. Ha over den siste vaniljebunnen og smør opp kaka med resten av den rene kremen.

Nå kan kaka pyntes som du ønsker.
Lykke til!!

Tags: frie kaker, kaker

6 kommentarer

  • Tove Bjørseth 18. mai 2016 kl. 15:48 - Svar

    Har du prøvd å fryse bunnen før du pynter den?

    • elin rusnes kvingedal 19. mai 2016 kl. 10:09 - Svar

      Hei Tove.
      Det har jeg ikke prøvd nei, men regner ikke med at det er problem å fryse den.
      Lykke til med baking

  • Tove Bjørseth 20. mai 2016 kl. 15:57 - Svar

    Ble ikke vellykket, luktet brent sukker under stekinga. Ble som en liten pyramide. Hva gjør jeg feil? Brukte du Mixmaster da du blanda d sammen? Eller bare rørte du tresleiv? Stekte du den lavt i ovnen eller imidten?

    • elin rusnes kvingedal 20. mai 2016 kl. 16:26 - Svar

      Det var dumt. Jeg steker den nederst i ovnen. Alle ovner er ulike, så kan hende du må steke den på lavere temperatur. Jeg rørte sammen for hånd, med slikkepott her. Håper du får det til neste gang. Lykke til!!

      • Tove Bjørseth 20. mai 2016 kl. 17:17 - Svar

        Jeg prøvde en gang til, og denne gang gikk d bra. Nå gleder jeg meg til å fylle og pynte den. Var ønske om romkake..

        • elin rusnes kvingedal 20. mai 2016 kl. 17:19 - Svar

          Så bra, håper den faller i smak 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021