• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Brioche ala kjøkkenmagi

On 12. februar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6573
Har du smakt det herlige franske bakverket brioche?
Mykt, luftig og veldig godt. Franskmennene spiser det ofte til frokost, gjerne sammen med foie gras. Brioche er nesten som en mellomting mellom bolle og rundstykke, om det skal kunne sammenlignes med noe. Eller for å sitere Sverre Sætre: «Briche er hvetebollens softisikerte franske fetter». Uansett, hemmeligheten bak vellykket brioche er masse tid, kjærlighet, mengder av smør og egg 😉

For to brød ‘a 20 cm i diameter trenger du:
(Du kan evt lage et litt større brød og 6 porsjonsbrød, brioche à tête).
500 gram hvetemel
20 gram fersk gjær
50 gram sukker
1 ts salt
1 dl h-melk
5-6 egg, romtempererte + ett til pensling
250 gram romtemperert smør

Ha hvetemel, sukker og salt i bakebollen. Ikke la gjæren komme i kontakt med saltet før det skal eltes sammen, da det kan hemme heveprosessen.
Varm melken til den holder 20-25 grader.
Ha tre egg og melken i bakebollen og la kjøkkenmaskinen gå på relativt høy hastighet noen minutter, til du har en seig deig.
Elt inn de resterende to-tre eggene ett om gangen, deigen skal være ganske løs, men ikke veldig klissete. Bruk ca fem minutter på dette.
Sett ned hastigheten noe og elt inn smøret i terninger litt om gangen til alt er godt blandet inn.
Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet over natten.
Jeg valgte å slå ned deigen etter 4-5 timer og sette den tilbake i kjøleskapet for videre heving, men det er ikke nødvendig for et bra resultat.

Ta bollen ut av kjøleskapet neste morgen og la den stå i romtemperatur 1 1/2 time.

Sett ovnen på 170-180 grader, over- og undervarme.
Hvelv deigen ut på melet bakebord og del opp i like store boller (15-20 stk).
Kle en kakeform med bakepapir og sett bollene oppi (jeg brukte en hjertekakeform på 22 cm og hjerte brett med seks porsjonsbrød).
Dekk med plast og la de etterheve et lunt sted til dobbel størrelse, dette pleier å ta 45-60 minutter.

Visp sammen ett egg og pensle brødet med dette.
Stek på 170-180 grader midt i ovnen i 30-40 minutter.
Hvelv det nybakte brødet ut av forma, du kan sjekke om det er ferdig stekt ved å banke på undersiden av brødet, høres en hul lyd er det ferdig. Avkjøl på rist. Lykke til!!
IMG_6549 IMG_6552 IMG_6554 IMG_6559 IMG_6566 IMG_6571 IMG_6573 IMG_6578

Tags: brioche, brød, gjærbakst

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021