Bruschetta med en eksplosjon av smaker

IMG_6618
Av og til kan forretter være litt vanskelig. Bare det å tenke ut hvilken forrett som skal serveres, tilpasse når den bør lages, om det skal varmes og hvor mye arbeid det er. Bruschetta er en takknemlig ting å lage da. Alle komponentene lages klar hver for seg, det krever minimalt med innsats og settes sammen rett før servering. Det er nesten flaut enkelt å lage.

Til fire porsjoner trenger du:
4 skiver dagsgammelt brød (jeg brukte rester fra porsjons briochen)
1 fedd hvitløk
Litt god olivenlje

6 cherrytomater el. Gjerne ulike farger
1/4 agurk
1 sjalottløk, evt 1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
En liten bit ingefær
En neve frisk koriander
Saften av 1/2 lime
Maldonsalt
Noen sneier brie eller annen ost du liker

Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Trykk ut hjerter av skivene, eller gjør som meg og bruk porsjons brioche laget i hjerteform og skjær skiver av den. Gni de inn med et fedd knust hvitløk og sprinkle over litt god olivenolje.
Ha hjertene på en rist og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er sprø.
Avkjøl, nå kan de ligge til dagen etter.

Finhakk tomater, agurk og løk.
Riv over ett fedd hvitløk og lik mengde ingefær.
Hakk koriander og bland inn, ha over friskpresset lime og smak til med salt.

Rett før servering, ha fyllet over på hjertene og legg på en skive brie. Pynt med litt koriander og server. Lykke til!!IMG_6618 IMG_6622

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Bruschetta med en eksplosjon av smaker»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.