Oppskrifter

Chia- og havregrøt

En god start på dagen er for meg essistensielt, får jeg i meg en god, næringsrik frokost gå dagen mye lettere. Lager ofte denne chia- og havregrøten.

Den holder meg passe mett lenge, og blodtrykket holdes stabilt. Jeg har ikke sukker i selve grøten, men litt sukker og kanel på toppen. Du kan evt tilsette en liten ts honning i grøten om du vil ha den litt søtere.
Servert med 1/2 eple og en liten neve blåbær, sammen med et lite glass appelsinjuice har jeg da fått i meg hele dagsdosen med frukt og bær, da gjenstår en porsjon grønnsaker til lunsj og to til middag.

Antall porsjoner: 1

Chia- og havregrøt

  • 2 1/2 ss chiafrø
  • 2 ss havregryn
  • 2 1/2-3 dl melk
  • En liten klype salt
  • Et par mandler
  • 1/2 eple
  • En liten neve blåbær
  • Kanel og sukker

Ha chiafrø, havregryn, salt og 2 1/2 dl melk i en gryte. Kok i 10 minutter, spe med melk til ønsket konsistens.

Jeg bruker h-melk, men bruk den melken du foretrekker.
1/2 dl av melken kan byttes ut med vann.

Skjær eplet i tynne skiver og server grøten med epleskiver, blåbær og hakkede mandler. Nyt.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *