Fårikål

img_7804Siste torsdag i september er fårikålens dag, det er rett og slett allerede i morgen. Da er det på tide med en god, tradisjonell fårikåloppskrift. Dette tuller man ikke med, jeg kan godt eksperimentere med smaker i de fleste retter, men fårikål vil jeg fremdeles ha tradisjonell. Dette er jo tross alt Norges nasjonalrett.

Til fire personer brukte jeg:
1 kg fårikålkjøtt (lammekjøtt i gode serveringsbiter, bryst, nakke og bog)
1 kg hodekål
1 1/2 ts salt
4-5 dl vann
2 ts pepperkorn
Evt 2 ss hvetemel

Kutt kålen i rause biter.
Legg kål og lam lagvis i ei stor gryte, ha over salt og hele pepperkorn.
Tilsett vann og kok opp, la det hele trekke i 1 1/2-2 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Pass på at det ikke koker tørt, tilsett evt mer vann underveis.

Fårikålen kan jevnes ved å drysse litt hvetemel mellom lagene.
Den kan med fordel lages ferdig dagen i forveien, kjøl den helt ned før den settes i kjøleskap og varmes opp igjen ved servering.

Serveres rykende varm med nykokte poteter og gulrøtter.
Lykke til!!img_7765

img_7805

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.