Oppskrifter

Renates Vietnamesiske vårruller


Da min svigerinne bodde noen år i Australia lærte hun å lage disse vietnamesiske vårrullene. Hun tok heldigvis oppskriften med seg hjem til Norge. Dette er en av rettene vi skal ha i konfirmasjonen til min datter.

Til ca 40 vårruller trenger du:
4-5 gulrøtter
1/4-1/2 hodekål
3 løk
En pakke ferske Bønnespirer
2-3 fedd hvitløk
1-2 rød chili (i oppskriften står det 4)
700 gram kyllingfillet (jeg brukte halvparten)
1 terning grønnsaksbuljong
1-2 ss fiskesaus
1-2 ss østerssaus
Salt og pepper
Filodeig
Noen reker om du vil
Risnudler, en porsjon
Egg til pensling

Ta filodeigen ut av fryseren.
Skjær kyllingen i små terninger. Finhakk løk, hvitløk og chili. Riv gulrøtter og hodekål.
Stek kyllingen i en stor kaserolle, den trenger ikke å få farge. Tilsett alle grønnsakene og buljong.
Når grønnsakene er blanke har du i fiske- og østerssaus. Tilbered risnudlene etter anvisning på pakken, kutt dem gjerne noe opp. Sil av nudlene og ha dem i kasserollen. Tilsett eventuelt hakkede reker og skru av varmen. Smak til med salt og pepper.

Dekk filodeigen med et fuktig klede, den tørker fort ut.

Ta forsiktig av et lag filodeig, legg på en arbeidsflate og pensle med egg som vist på bildet.

Ha på en god spiseskje fyll nede på midten av deigen.

Rull deigen stramt halvveis opp.

Brett inn sidene og pensle med mer egg oppe på enden.

Rull den smmen og legg den med skjøten ned.

Stekes noen minutter på hver side i nøytral olje som tåler høy temperatur, eller friter dem. Serveres med frisk salat og sweet chilisaus
Lykke til!!

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.