Plommekake

img_8394
Det er høst og mange har plommer til overs. Heldigvis har jeg den ultimate oppskriften for disse plommene.
Denne kaka lagde jeg for et par uker siden, jeg tok den med på jobb så de fikk bedømme den. Fikk bare positive tilbakemeldinger, selv likte jeg den veldig godt! Her er det smak av både kanel og stjerneanis og man kan godt tilsette en klunk likør eller cognac for mer smak.

Kaka trengte veldig lang steketid, så man kan med fordel lage den i større form, da vil den selvsagt ikke bli så høy, men smakene blir like gode.
Plommene jeg brukte smakt veldig lite, så jeg anbefaler å bruke noen med mye smak.

For ei kake på 22 cm brukte jeg:
Lake:
3 dl vann
Skall av en sitron
50 gram brunt sukker
1 vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang
Evt et par ss likør eller cognac

500 gram smaksrike plommer uten stein

Del plommene i fire og fjern steinen, vei opp 500 gram.
Ha plommene over i ei bolle el.
Ha alle ingrediensene til laken i ei gryte og kok opp, la det koke et par minutter.
Hell laken over plommene og la de stå i 2-3 timer.

Lag vaniljekrem, oppskrift her. Lag dobbel porsjon.

Kake:
300 gram smør
4 mellomstore egg
150  gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
300 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Frøene fra en vaniljestang
Saften av 1 sitron
1 1/2 dl h-melk eller fløte
300 gram vaniljekrem
Litt deremerasukker

Sett ovnen på 170 grader over- og under varme.
Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett egg om gangen sammen med frøene fra en vaniljestang.
Så tilsettes melk og sitronsaft
Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend det inn.
Ha røren i en bakepapirkledd kakeform.
Ha over plommene, så mange du får plass til.
Smør forsiktig ut vaniljekremen og dryss over litt deremerasukker.
Stek kaken på 170 grader i 1-1 1/2 time.
Serveres varm med vaniljekrem og evt plommer som ikke fikk plass i kaken.
Lykke til!!img_8344

img_8348

img_8352

img_8359

img_8360

img_8381

img_8384

img_8383

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.