Oppskrifter

Granola med appelsin

IMG_5312
Granola er noe vi alltid må ha stående i ei krukke hos oss. I tillegg er det en veldig kjekk ting å gi bort som en liten vertinnegave. Fest på et lite hjerte og skriv noen ord.
Denne gangen lagde jeg granolaen med masse nøtter, appelsin og kanel.

Dersom du ikke tåler nøtter, eller du ikke har alle ingrediensene, bland sammen mer av det du har hjemme og lag din egen versjon. Dette er en versjon jeg liker godt nå på vinteren, men alle har sin egen vri. Lag den slik du synes den blir best.

For en porsjon granola brukte jeg:
5 dl havregryn (jeg brukte glutenfrie)
1/4 dl chiafrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl kokosmasse
4 dl nøtter (valnøtter, mandler, paranøtter og hasselnøtter)
Cest fra en appelsin
3 ss honning
2 ss muscovadosukker
2 ss smør
1 kanelstang
1 vaniljestang
40 gram mørk sjokolade

Sett ovnen på 150 grader over- og undervarme.
Hakk sjokoladen og sett den bort til senere.
Hakk nøttene, mål opp gryn, frø og kjerner.
Riv cest fra en appelsin.
Bland sammen gryn, frø, kjerner og nøtter.
Ha over smør, honning og muscovadosukker.
Skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha de over sammen med vaniljestangen.
Bland det hele godt sammen, vend inn appelsincesten og tilsett kanelstang.

Ha alt over i en stor ildfast form.
Stek på 150 grader i 40 minutter, rør et par ganger underveis.
Når den er ferdig, ta den ut av ovnen, fjern kanelstang og vaniljestang.
Tilsett den hakkede sjokoladen, denne smelter nå inn i granolaen. Rør det hele godt sammen.
Avkjøl helt før du har det i en tett boks.
Denne er veldig god sammen med yoghurt.
Lykke til!!
IMG_5242
IMG_5260
IMG_5278
IMG_5287
IMG_5312

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.