Oppskrifter

Sennepsmarinerte nakkekoteletter

Ovnsretter er herlig synes jeg. Brun kjøtt og kutt opp grønnsaker så gjør ovnen resten. Greit å lage ferdig kvelden før og bare varme det opp til middag dagen etter.

I dag kan jeg friste med sennepsmarinerte nakkekoteletter med ovnsbakte poteter og grønnsaker, for ikke å glemme en god saus.

Jeg beregner 1 1/2 kotelett per person -voksen/ungdom. Alt blir spist opp her i huset da jentene liker denne retten utrolig godt.

For middag til fire voksne bruker jeg

Koteletter:
6 nakkekoteletter
3 hvitløksfedd
1-2ss grov sennep

Grønnsaker:
1 purre
1/2 fennikel
3 løk
2-3 gulrøtter
3 fedd hvitløk
25 gram smør

Poteter som tilbehør:
6 poteter
25 gram smør
2 hvitløksfedd
Urtesalt og pepper

Saus
1 ss smør
2 ss maizena
Kraften fra steking
Kraften fra ovnsforma
3-4 dråper tabasco
1 ts soyasaus
evt 1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1/2 dl fløte, kan byttes ut med melk

Sett stekeovnen på 200 grader.

Tørk godt av kotelettene, gni dem inn med knuste hvitløksfedd på begge sider.
Fordel sennepen over kotelettene og gni dem godt inn med denne, kvern over pepper og urtesalt. La dem ligge i romtemperatur mens grønnsakene forberedes.

Skjær grønnskene i skiver og fordel dem i ei stor ildfast form sammen med smør.
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg dem i ei ildfast form sammen med smør, hvitløk og krydder. Dekk med folie, trykk folien godt ned så det ikke kommer luft til.

Ha litt smør i ei stekepanne og brun kotelettene på middels varme 3 minutt på hver side. I to omganger (tre koteletter om gangen). Legg dem over grønnsakene, kok ut stekepanna med 1 dl vann mellom hver omgang for å få stekekraft til sausen, sil av kraften.

Sett forma med koteletter og grønnsaker i ovnen, la stå en time. Sett inn potetene og la kotelettene stå 30 minutter til. Når kotelettene er ferdige må de hvile, legg dem over på et fat, sil av kraften som er igjen i formen, denne skal også brukes til saus. Ha grønnsakene tilbake i formen, legg over kotelettene igjen. La potetene stå i ovnen, skru opp temperaturen til 250 grader.
Kotelettene og grønnsakene settes inn igjen i ovnen siste 3-4 minutter før servering.

Saus:
Ha smør i ei gryte, brun dette på middels varme og tilsett 2 ss maizena. Rør det godt sammen og tilsett kraft, spe ent med litt vann. Smak til med soyasaus (Kikkoman har glutenfri soyasaus), tabasco, salt, pepper og fløte eller melk. Tilsett evt noen dråper sukkerkulør for mer farge. Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.