• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Gratinert fajitas

On 16. september 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Det kan være jeg tar helt feil som kaller dette gratinert fajitas. Det er mer som en blanding av fajitas og enchiladas, laget på hvetetortilla.Dette er min versjon, og familien godkjente i alle fall retten. Den kommer garantert til å bli laget ved mange flere anledninger. Retten kan enkelt lages glutenfri ved å bytte ut hvetetortillas med glutenfritt.

Jeg har laget disse vegetariske, men du kan tilsette kjøttdeig, strimlet kyllingfilet el. om du ønsker det.

Selvsagt kan du kjøpe ferdige tortillalefser og salsa om du vil, men jeg anbefaler å lage alt fra bunnen som jeg har gjort.
Det smaker mye bedre om man lager det selv, og man vet nøyaktig hva som er i maten man spiser.
Litt ekstra tid tar det, men det er verd det!!

Oppskriftene jeg brukte:
Tacokrydder
Tomatsalsa
Bønnestuing
Guacamole
Hvetetortilla glutenfri versjon her

Start med å blande sammen tacokrydderet.
Lag så tomatsalsa og bønnestuing.
Lag guacamole, deretter hvetetortillas.
Så skal fyllet lages, oppskrift lenger nede.
Bland gjerne sammen en frisk salat og kok litt ris.

Fyll til fem stk:
1 paprika
2 rødløk
1/4 squash
2 sjampinjong
1 fedd hvitløk
2 ts tacokrydder
1-2 ss smør
100 gram revet ost

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Vask og rensk grønnsakene, fjern den myke kjernen på squashen.
Strimle alle grønnsakene.
Ha først soppen i ei tørr, varm panne på middels/høy varme et par minutter, til den er gyllen, tilsett smør mot slutten.
Tilsett resten av grønnsakene og stek et par minutter til.
Ha i tacokrydderet og la det hele surre på lav varme ytterligere et par minutter.
Smak til.

Legg frem tortillalefsene, ha på litt bønnestuing, så grønnsaker, litt revet ost og salsa.
Pass på at det ikke blir for mye fyll, da de skal rulles.
Når de er rullet legges de med skjøten ned i ei ildfast form som er smurt med litt nøytral olje.
Ha over salsa og revet ost, gratiner i ovn ved 220 grader varmluft til osten er gyllen (her hjemme klarte de ikke vente så lenge, den rakk såvidt å smelte hihi)
Server med mer salsa og bønnestuing, samt guacamole, en frisk salat og litt ris.
Lykke til!!
For flere tex-mex retter se her

Tags: fajitas, foreningsmat, middag, tex-mex, vegetar

2 kommentarer

  • Siri 21. september 2015 kl. 20:37 - Svar

    Dette skal jeg prøve, Elin. Kjekt med en ny variant av fajitashilsen Siri

    • elin rusnes kvingedal 22. september 2015 kl. 08:03 - Svar

      Så kjekt Siri 🙂 Håper du liker det! Lykke til 😉

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021