Denne er god å bruke over is, på brownie eller som fyll i konfekt og makroner. Den holder seg et par uker i kjøleskap.
En porsjon havsaltkaramell: 60 gram lys sirup (ca 3 store ss) 50 gram sukker 1 dl fløte 1 vaniljestang 50 gram sjokolade 50 gram smør, romtemperert 1/2 ts maldonsalt
Ha sirup, sukker og fløte i ei gryte, skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha de oppi sammen med vaniljestangen. Kok opp og la det småkoke 5 minutter. Ta bort fra varmen og tilsett hakket sjokolade. når sjokoladen er smeltet røres smøret inn i terninger. Tilsett 1/2 ts maldonsalt og rør inn. Tøm over på et tett glass og oppbevar kjølig. Lykke til!!
4 kommentarer
Emma
Hei.
Hva slags sjokolade har du brukt i denne oppskriften?
Hei.
Hva slags sjokolade har du brukt i denne oppskriften?
Hei Emma. Jeg bruker Callebaut melkesjokoladepellets, men lys kokesjokolade eller melkesjokolade fungerer også fint.
Lykke til!!