Oppskrifter

Grov hvetetortilla

Jeg synes det er godt å lage litt grovere hvetetortilla, særlig om man skal ha det til hverdags.
Hvetetortilla bruker vi ofte. Vi bruker det blant annet til wraps, tacos, quesadilla.
Mengde forholdene på grove tortillas er lik oppskriften på vanlige hvetetortillas, jeg har bare byttet ut noe av hvetemelet med grov sammalt hvete. Orginaloppskriften er hentet fra Hellstrøm rydder opp hjemme.

For 12 grove hvetetortillas bruker jeg:
4,5 dl hvetemel
2 dl grov sammalt hvetemel
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver

Rør sammen det tørre, ha i vann og olje og kna det raskt sammen til en smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel. Ikke jobb lenge med deigen.

Del deigen opp i 12 emner, dekk med plast og la de hvile 15 minutter. Kjevle så ut hvert emne, så tynt du klarer. Pass på å ha nok mel på bakebordet så de ikke setter seg fast.

Stek ca 1 minutt på hver side i ei tørr stekepanne, middels-høy varme.
De er litt harde med det samme, men ha dem i et kjøkkenhåndkle så mykner de fort opp. Disse kan fryses om de ikke skal brukes med det samme.
Lykke til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.