Uncategorized

Hvem blir årets matblogger?

Jeg har valgt ut mine kanditater og nominert disse. Skulle gjerne nominert flere, men bestemte meg for å plukke ut bare noen få. Her har jeg skrevet litt om de jeg har nominert og i hvilken kategori. Nå er det absolutt siste frist å nominere da den avsluttes i morgen. Man kan nominere så mange blogger man ønsker.

Dersom du vil nominere din favoritt gjør du det her.
Jeg blir veldig glad om jeg er en av de du ønsker å nominere.
Man kan ikke bruke æøå, så om du vil nominere meg må du skrive kjoekkenmagi.no

Først valgte jeg mine kandidater til årets matblogg.

Fru Timian.
Marit har en flott og oversiktlig blogg med mange sunne og gode oppskrifter. Her kan man finne alt fra nydelige kaker til fargerike og sunne salater, skikkelig festmat og god hverdagsmat. Herlige bilder og fine fremgangsmåter gjør det gøy å lage mat.

Mat på bordet.
Gode, raske retter alle kan lage. Ina er opptatt av god mat, og at man bruker det man har tilgjengelig. Hun har mange fantastiske retter og skriver med innlevelse. Nydelige bilder. Her finner man mat fra alle verdenshjørner.

Så valgte jeg ut årets nykommer.

Et kjøkken i Istanbull.
Her tar Vidar oss med med på en kulinarisk reise i Istanbull med nydelige bilder. Her er det mange inspirerende oppskrifter med spennende smaker.
Det er fortsatt en ganske fersk blogg, men jeg ser for meg at han vil få mange lesere etterhvert.

Deretter ble det årets nisjeblogg, her ble det tre nominerte fra meg.

Hobbykokken.
Kanskje Norges mest nerdete matblogg? Min datter på 19 år fortalte meg at dette er den aller beste matbloggen hun har lest, her skriver Olav ikke bare hvilke ingredienser han bruker, han forklarer hvorfor han bruker dem og om egenskapene til de ulike ingrediensene. Man finner blant annet innlegg om krystallklare limonader, burger laget med hjelp av flytende nitrogen og deretter fritert, samt et rekordlangt innlegg om hamburgerbrød. Det er kanskje ikke den bloggen med flest innlegg, men lengst innlegg kan jeg tenke meg han har. Dette er bloggen for deg som ønsker mer enn bare en vanlig oppskrift, for deg som er opptatt av molekylær gastronomi og som liker å eksperimentere på kjøkkenet.

Enestående mat.
Anne Cathrine gjør det enklere for deg som ikke har en hel bataljon å brødfø å lage flott og smaksrik mat til en. Med sine fantastiske tekster og flotte bilder gjør hun det gøy å lage mat. Man finner flest matretter, men hun kan glimte til med en dessert eller to innimellom. Det er mange enkle retter som er raske å lage, men også litt mer tidkrevende retter. Dette er en blogg man blir i godt humør av å lese.

Vegetarbloggen.
Mari skriver levende om herlig vegansk mat alle kan like. Hun er opptatt av dyrs rettigheter noe som gjenspeiles i bloggen. Her finner man gode historier bak mange av rettene og god inspirasjon også for oss som spiser kjøtt. En kjøttfri dag eller to i uka har alle godt av, her får man masse inspirasjon.

Til slutt valgte jeg ut en bake- og dessert blogg.

Idefull.
Tove tar oss med til det kreative hjørnet med flotte kaker og god bakst.
Hun har også matretter på bloggen, men jeg har valgt å nominere henne til årets bake- og dessertblogg. Dersom du vil ha en ny vri på sjokoladekaka eller bare vil lage ei tradisjonell bløtkake har Tove svaret.

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *