• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Hysekaker

On 29. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Min svigermor har i mange år forsynt oss med fantastiske fiskekaker, selvfisket og selvlaget. Vi har nå gått tom og jeg måtte forsøke meg på dette selv. Det er faktisk første gang jeg har laget dette. Måtte søke litt rundt for å finne inspirasjon og fant en god oppskrift fra Bent Stiansen. De slår selvsagt ikke svigermors fiskekaker, men blir en god nr 2 😉
Når man først lager fiskekaker fra bunn er det smart å lage opp ekstra så man kan putte litt i fryseren. Denne oppskriften er basert på Bent Stiansen sin oppskrift, selvsagt med min egen vri.

Til ca 30 fiskekaker brukte jeg
900 gram hysefillet
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
4 egg
4 ts potetmel
1 liten fløte (3,3 dl)
2 1/2 dl melk
200 gram smør
2 løk
1 stilk sitrongress
1 rød chili
2 fedd hvitløk

Finhakk løk, hvitløk, chili og sitrongress. Smelt smøret på middels varme og ha over løk, hvitløk, chili og sitrongresset, la det surre til løken er myk, avkjøl.
Både egg, melk, fløte og fisk må være iskaldt før du starter. Jeg kuttet opp fisken, hadde den i bollen til kjøkkenmaskinen og satte så hele bollen i kjøleskapet 1/2 time.
Ha salt, pepper og potetmel over fisken og kjør i kjøkkenmaskin til en fin farse.

Spe med egg, rør inn ett om gangen.

Når eggene er blandet inn, ha i iskald melk og fløte i en tynn stråle.

Så skal avkjølt løk, hvitløk, chili, sitrongress og smør tilsettes. Ha det over og vend forsiktig inn.

Form fine kaker med to spiseskjeer og stek på middels til sterk varme i panne eller på takke. Ha rikelig med smør eller olje så de ikke setter seg fast. Mine kaker trengte 3-4 minutter på hver side.

Server med godt tilbehør. Jeg valgte blomkålpurè, gulrot og aspargesbønner. Lykke til.

Tags: fisk, fiskekaker, middag

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022