Fisk,  Glutenfritt,  Oppskrifter

Hysekaker

Min svigermor har i mange år forsynt oss med fantastiske fiskekaker, selvfisket og selvlaget. Vi har nå gått tom og jeg måtte forsøke meg på dette selv. Det er faktisk første gang jeg har laget dette. Disse slår selvsagt ikke svigermors fiskekaker, men blir en god nr 2 😉
Når man først lager fiskekaker fra bunn er det smart å lage opp ekstra så man kan putte litt i fryseren.

Antall porsjoner: 5-6 store porsjoner (ca 30 fiskekaker)

Ingredienser:

  • 900 gram hysefillet
  • 1 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 egg
  • 4 ts potetmel
  • 1 liten fløte (3,3 dl)
  • 2 1/2 dl melk
  • 200 gram smør
  • 2 løk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:

Finhakk løk, hvitløk, chili og sitrongress. Smelt smøret på middels varme og ha over løk, hvitløk og chili, la det surre til løken er myk, avkjøl.
Både egg, melk, fløte og fisk må være iskaldt før du starter. Jeg kuttet opp fisken, hadde den i bollen til kjøkkenmaskinen og satte så hele bollen i kjøleskapet 1/2 time.
Ha salt, pepper og potetmel over fisken og kjør i kjøkkenmaskin til en fin farse.
Spe med egg, rør inn ett om gangen.
Når eggene er blandet inn, ha i iskald melk og fløte i en tynn stråle.
Så skal avkjølt løk, hvitløk, chili og smør tilsettes. Ha det over og vend forsiktig inn.
Form fine kaker med to spiseskjeer og stek på middels til sterk varme i panne eller på takke. Ha rikelig med smør eller olje så de ikke setter seg fast. Mine kaker trengte 3-4 minutter på hver side.
Server med godt tilbehør. Jeg valgte blomkålpurè, gulrot og aspargesbønner.
Lykke til!!


One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.