Oppskrifter

Fiskesuppe med grønnsaker og creme fraiche

Det er ikke mye som kan slå en rykende varm fiskesuppe med masse grønnsaker. Server denne med nydelig focaccia så har du et måldid som kan serveres til fest så vel som lunsj eller hverdagsmiddag.

Jeg lager som vanlig stor porsjon suppe, synes det er fantastisk å bruke som lunsj dagen etter. Av og til fryser jeg også ned rester i porsjoner og tar opp en dag jeg føler jeg trenger noe å styrke meg på, fungerer utmerket!

Til en stor gryte fiskesuppe brukte jeg ca:
2 løk
2 fedd hvitløk
1 fennikel
1 stor gulrot
1 purre
500 gram fisk, denne gangen ble det laks og torsk
2 dl hvitvin
1 beger creme fraiche
1 liter god fiskekraft (evt fiskebuljong)
Urtesalt (jeg bruker urtesalt til fisk fra Oliviers)
1 ss olivenolje til steking
Evt. litt presset sitron
Kruspersille

Les gjennom hele oppskriften før du starter.
Strimle løk, fennikel og gulrot.
Finhakk hvitløk og skjær purre i skiver.

Surr løk og hvitløk i olivenoljen til løken er blank.
Tilsett fennikel og la den surre med noen sekunder før du heller over vinen.
Kok inn vinen til det bare er 2-3 ss væske igjen.
Ha over gulrøtter og fiskekraft.

Gi suppen et oppkok og la den koke et par minutter.
Ha i purre og creme fraiche.
Tilsett fisk og smak til med urtesalt, evt litt presset sitron.
La fisken trekke i suppen et par minutter.
Ha over en god neve hakket kruspersille rett før servering.

Server med nybakt focaccia,
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.