Oppskrifter

Kjøttboller med chili og parmesan

Kjøttboller er nesten uunværlig på et tapasbord. De er gode å servere sammen med salsa. Kan også serveres med stekte poteter og grønnsaker, eller til ei god suppe.

Det er smart å lage dobbel porsjon for å fryse ned, da kan man bare legge det til tining i kjøleskap dagen før man skal servere dem.

Til ca 30 store kjøttboller brukte jeg:
700 gram kjøttdeig
1 1/2 ts salt (strøkne)
1/2 ts pepper
2 fedd hvitløk
1/2 chili
3 ts tørket oregano
3 ts tørket basilikum
2 egg
20 gram revet parmesan

Sett ovnen på 250 grader.
Finhakk chili og hvitløk, riv parmesan.
Ha kjøttdeig, chili, hvitløk, krydder og urter i en arbeidsbolle og kna det hele godt sammen med hendene, du kan evt bruke kjøkkenmaskin. Når alt er godt blandet tilsettes parmesan og egg, et om gangen. Kna det godt inn. Rull kjøttboller og sett på et stekebrett. Jeg fikk 30 store kjøttboller. sett dem inn i ovnen og skru ned varmen til 220 grader og stek i 15-20 minutter.

Her har jeg servert kjøttbollene til ei spicy tomatsuppe. Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.