• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfritt havrebrød

On 27. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Jeg har testet ut et glutenfritt brød da min datter som prøver glutenfri kost en periode ikke var fornøyd med havrebrød fra pose.

Jeg kjøper ikke tørre ferdige brød pakket i plast, kunne kjøpt fra bakeri, men ville heller prøve selv. Resultatet ble et godt havrebrød med solsikkekjerner. Brødet smaker best nystekt, men det går utmerket å skjære det opp med en gang det er avkjølt for så å fryse ned i porsjoner. Jeg la mellomleggspapir mellom skivene og frøs ned fire og fire. Da holder det seg ferskt. Hun kan ta opp en skive når hun står opp, smøre på og legge i matboksen så er den tint til lunsj.

Før du starter må du passe på at alt utstyr og alle ingredienser er helt fri for gluten, ta gjerne en titt her for mer informasjon om dette.

Til ett glutenfritt havrebrød brukte jeg:

1 pk lys, glutenfri melblanding (jeg bruker Toro) ca 350 gram
3 dl havregryn, glutenfrie
1 1/2dl frø og korn
1ss fiberhusk
4 1/2 dl vann
20 gram fersk gjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 dl rapsolje

Sett ovnen på 240 grader.
Varm vannet til 25 grader, ha det i bakebollen, rør ut gjær og tilsett fiberhusk. La dette stå og svelle i 10 minutter. Bland inn det tørre og la maskinen gå minimum fem minutter. Hev i 30 minutter, ha deigen over i smurt brød form og hev videre 30-45 minutter, til dobbel størrelse. Sett brødet inn i ovnen og skru ned temperaturen til 220 grader, stek i 30-40 minutter avhengig av ovnen din.

Avkjøl på rist og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. Lykke til!!


Tags: brød, Glutenfritt

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022