Glutenfritt,  Oppskrifter

Glutenfritt havrebrød

Jeg har testet ut et glutenfritt brød da min datter som prøver glutenfri kost en periode ikke var fornøyd med havrebrød fra pose.

Jeg kjøper ikke tørre ferdige brød pakket i plast, kunne kjøpt fra bakeri, men ville heller prøve selv. Resultatet ble et godt havrebrød med solsikkekjerner. Brødet smaker best nystekt, men det går utmerket å skjære det opp med en gang det er avkjølt for så å fryse ned i porsjoner. Jeg la mellomleggspapir mellom skivene og frøs ned fire og fire. Da holder det seg ferskt. Hun kan ta opp en skive når hun står opp, smøre på og legge i matboksen så er den tint til lunsj.

Før du starter må du passe på at alt utstyr og alle ingredienser er helt fri for gluten, ta gjerne en titt her for mer informasjon om dette.

Til ett glutenfritt havrebrød brukte jeg:

1 pk lys, glutenfri melblanding (jeg bruker Toro) ca 350 gram
3 dl havregryn, glutenfrie
1 1/2dl frø og korn
1ss fiberhusk
4 1/2 dl vann
20 gram fersk gjær
1 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 dl rapsolje

Sett ovnen på 240 grader.
Varm vannet til 25 grader, ha det i bakebollen, rør ut gjær og tilsett fiberhusk. La dette stå og svelle i 10 minutter. Bland inn det tørre og la maskinen gå minimum fem minutter. Hev i 30 minutter, ha deigen over i smurt brød form og hev videre 30-45 minutter, til dobbel størrelse. Sett brødet inn i ovnen og skru ned temperaturen til 220 grader, stek i 30-40 minutter avhengig av ovnen din.

Avkjøl på rist og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. Lykke til!!


One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *