Knekkebrød

IMG_4866
I jakten på gode, sunne, knasende sprø knekkebrød, har jeg testet ut flere varianter.
Jeg har blandet sammen ulike ingredienser, prøvd og feilet. Så kom jeg frem til en oppskrift jeg har valgt å lage flere ganger. Det står alltid en krukke med disse knekkebrødene på kjøkkenbenken.

 

For to brett knekkebrød (ca 40 stk) bruker jeg:
2 dl nøtter, her kan man blande ulike typer usalta nøtter, jeg pleier å bruke valnøtter og hasselnøtter.
2 dl frø og kjerner (solsikkekjerner, gresskarkjerer, linfrø, sesamfrø og chiafrø bruker jeg)
2 dl grov rug
2 dl fin sammalt hvete
2 dl havregryn
1 ts havsalt
1 ts urtekrydder (kan sløyfes)
1 ss honning
6 dl vann

Hakk nøttene.
Bland sammen alle ingrediensene og spe med vann til du har en løs deig, med grøtete konsistens. Om du bruker mye chiafrø trenger du litt mer væske, i denne oppskriften brukte jeg ca 1/4 dl chiafrø.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha halvparten av deigen på hvert av stekebrettene og smør den jevnt utover med en slikkepott.
Sett begge brettene inn i ovnen på 200 grader varmluft, stek i 10 minutter.
Skru ned temperaturen til 150 grader og stek i 30 minutter, bytt om på brettene etter 15 minutter.
Ta brettene ut av ovnen og kutt i passende biter ved hjelp av et pizzahjul el.
Sett de tilbake i ovnen og stek videre i 60 minutter, bytt om på brettene etter 30 minutter.
Det er lurt å følge godt med underveis, ta ut de knekkebrødene som evt blir ferdig først og sett resten inn igjen.IMG_4792 IMG_4795 IMG_4802 IMG_4805 IMG_4810 IMG_4865

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.