Oppskrifter

Pulled pork ala gordon Ramsay

Pulled pork er herlig mat som krever minimalt med arbeid, Den skal stå lenge i ovn, men selve forberedelsene går veldig raskt.

Jeg fant en oppskrift på nett fra Gordon Ramsay. Egentlig skal man bruke svinenakke til dette, jeg kjøpte en billig svinestek og det gikk kjempe fint.

Man kan bruke dette sammen med mye forskjellig tilbehør. Jeg brukte det i quesadilla.

Dersom du har en SousVide er denne utmerket å tilberede kjøttet i, hvis ikke går det fint med stekeovn også. Her kommer fremgangsmåten jeg brukte, SousVide.

Marinade
2 hvitløksfedd
8 ss ketchup
4 ss hvitvinseddik
2 ss paprikapulver
2 ss brunt sukker
2 ss worchestersaus
2 ss dijonsennep
Salt og pepper

Kjøtt
ca 1 1/2 kg svinesteik

Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene sammen i en arbeidsbolle. Ha kjøttet i vakumpose og hell over sausen. Forsegle posen, putt den i vannbad i SousVide. Sett temperaturen på 80 grader og la kjøttet stå i 20-24 timer (jeg hadde det i 24 timer.

Dersom du bruker stekeovn skal kjøttet ligge i ildfast form med lokk, 140 grader i 6-8 timer. Men kjøttet må først ligge i marinaden over natta i kjøleskap, så tidsforbruken blir omtrent den samme.

Når kjøttet er ferdig tas det ut, la det hvile i posen/ildfaste formen i 10 minutter, ta kjøttet forsiktig ut, behold all kraften, den skal brukes. Ha kraften i ei gryte, skum av fettet og la kraften koke/redusere 15-20 minutter uten lokk.

Mens sausen koker, fjern evt fett fra svinesteiken, og bruk to gafler til forsiktig dra kjøttet fra hverandre. Ha det i en bolle og hell over sausen.

Det kan spises med en gang. Server gjerne i quesadilla. Lykke til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *