Oppskrifter,  Vegetar

Ravioli

Hjemmelaget pastadeig, et nydelig fyll med ricotta, sopp og spinat. Gjerne servert med nøttesmør eller en lett fløtesaus.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

Pastadeig:

  • 250-300 gram tipo 0
  • 3 eggeplommer
  • 2 hele egg
  • En klype salt
  • En ss olivenolje

Fyll:

  • 400 gram ricotta eller annen ricotta lignende ferskost
  • 150-200 gram spinat
  • 70-100 gram sopp, bruk en du liker
  • 1 liten løk
  • 2 fedd hvitløk
  • To ta finhakkede friske urter, bruk noe du liker jeg bruker enten salvie, estragon eller timian.
  • En ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Et egg til pensling

Fremgangsmåte:

Du trenger god plass, så rydd ren kjøkkenbenken, kjøkkenøya eller et godt bord før du starter.
Lag pasta etter fremgangsmåte her.
Mens pastadeigen ligger i kjøleskap lages fyllet.
Finhakk sopp, løk, urter og hvitløk.
Grovhakk spinaten.
Ha olivenolje i en stekepanne, stek sopp, løk og hvitløk over middels varme sammen med friske urter.
Når løken er helt myk og soppen begynner å bli gyllen, tilsett spinat.
Smak til med salt og pepper. Ha over i et dørslag så all væsken renner av.
Nå skal pastadeigen rulles ut. Jeg pleier å rulle den ned til nivå 6 av 9.
Du må dele leiven opp innimellom, det blir ca fire lange leiver.
Dekk to av leivene med plast.
Bland grønnsakene med ricotta og legg små topper med to teskjeer over to av leivene du får 16-18 stk per leiv, se bilder under.
Pensle rundt med ett sammenvispet egg og legg en leiv over.
Pass på at det ikke kommer luft inni.
Klem godt rundt fyllene og del opp.
Finn en skje el og klem god rundt kantene, se bilder under. For minst svinn, og enklest metode deles de i firkanter.
Ha litt durumhvete op et brett og legg de over.
Dekk med plast og oppbevar kjølig til de skal spises jeg liker å spise dem samme dag.
Lag gjerne en fløtesaus eller nøttesmør til.
Kok ravioli i godt saltet vann to minutter og nyt.
Server sammen med godt brød, du kan og ha sprøstekt bacon eller kylling ved siden av.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *