Lange med indiskinspirert spinat- og kikertegryte

IMG_4694Denne kikerte- og spinatgryten ble laget da vi skulle ha kjøttmiddag og jeg hadde glemt å handle inn til vegetarianerene her hjemme. Da måtte jeg se hva vi hadde i skapene og lage noe ut av det. Jeg fant fort ut at dette ville jeg lage igjen, som en rett med hvit fisk til.
Turen gikk da til Fisketorget i Stavanger med spørsmål om hvilken fisk de ville anbefale til indisk gryte. Man kan selvsagt eksperimentere med andre typer fisk, men lange er en ganske fast fisk som tåler mye smak.

For middag til 5 personer brukte jeg:
150-200 gram langefilet per person
250 gram spinat
3 dl kikerter
4-6 sjampinjong
2 store paprika
2 fedd hvitløk
1/2 ts revet ingefær
1 rød chili
2-3 løk
Kryddermix
2-3 ss tomatpurè
400 gram hermetiske tomater
1-2 ss klaret smør

Kryddermix:
2ss paprikapulver
2 ts malt kanel
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 knivsodd malt nellik
1 ts salt

Ta langen ut av kjøleskapet og legg den på et fat.
Strø rikelig med havsalt over og la den stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
Skyll i kaldt vann og tørk forsiktig av med kjøkkenpapir.

Mens langen godgjør seg i salt på kjøkkenbenken kan du starte på gyta.
Bland sammen krydderet.
Tøm laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
Børst sjampinjongen, og skjær i båter.
Vask og rens grønnsakene.
Finhakk chili og hvitløk, riv ingefær.
Strimle løk og paprika.

Ha soppen i ei stor jerngryte og stek på middels- sterk varme, du vil se at den slipper vannet, dette skal igjen absorberes, da blir soppen gyllen og fin, skru ned varmen noe.
Tilsett litt klaret smør.
Ha over løk og paprika, la dette surre et par minutter før du har i hvitløk, chili og ingefær.
Nå skal kryddermixen tilsettes, ha alt i og rørestek 1/2 minutt.
Tilsett tomatpurè og rørestek ytterligere 1/2 minutt.
Så tilsettes spinaten, når denne er falt sammen har du over de hermetiske tomatene og kikertene.
La det hele småkoke 20 minutter.
Mot slutten av koketiden stekes fisken et par minutter på hver side, alt etter tykkelsen. Den skal være blank og flake seg fint.
Server gjerne med litt frisk koriander. Lykke til!!
IMG_4694

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.