Oppskrifter

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er ikke den mest fancy retten man kan lage. Det er likevel utrolig godt. Både mannen min og jeg er oppvokst med god blomkålsuppe. Raskt og enkelt. Jeg pleier å bruke lite mel og heller jevne suppen med most blomkål.Her er min versjon.

For suppe til fem personer bruker jeg
2 blomkål
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl konsentrert grønnsakbuljong (oppskrift kommer), evt 1-2 terninger ferdig grønnsakbuljong
Kokevannet fra blomkålen
1-2 dl fløte
Salt
Evt ltt presset sitron
4-5 sneier bacon
Ha gjerne over litt frisk timian

Rens blomkålen og kutt opp i passende biter. Bruk stilken og.
Renskjær stilk og kutt i biter.
Ha både stilk og blomkål i ei gryte og dekk med vann.
La blomkålen koke til den er mør, kommer an på hvor store biter, jeg brukte ca 10 minutter.
Sil av kokevannet, dette skal brukes til suppen så ikke tøm det i vasken.

Ta ut 2/3 av blomkålen, la stilk og noen blomkålbuketter være igjen i gryta, ha litt av kokevannet tilbake over i gryta og kok dette litt til om det ikke var mørt nok, skal være så mørt at det kan moses.

Ha blomkålen du tok ut over i ei bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.

Når blomkålen du hadde tilbake i gryta er mør nok kjøres den med stavmixer, ha den over i et litermål eller ei skål. Vask ut av gryta.

Ha nå 2 ss smør i gryta og smelt på middels varme, det skal ikke få farge. Rør inn mel og spe med 4-5 dl av kokevannet.
Ha over kraft og den moste blomkålen, spe så med mer kokevann til suppa har ønsket konsistens.
La den småkoke i fem minutter og rør inn fløte.
Smak til med salt og evt litt presset sitron.
Sil av og ha over den kokte blomkålen.
Server gjerne med sprøstekt bacon og godt brød.
Lykke til!!

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.