Oppskrifter

Syltet rødløk

Syltet løk har vi nesten alltid stående i kjøleskapet. Bruker det i salater og er uungåelig til tacos. Selv liker jeg ikke denne veldig søte 3-2-1 syltingen så har min egen variant.

Jeg lager av og til litt for mye syltelake, er bedre med litt for mye enn for lite, da snitter jeg agurk eller skjærer et eple i terninger, putter på glass og heller over resten av syltelaken. For å lage akkurat passe mengde kan du ha den sneiede løken i glasset du ønsker å bruke og se hvor mye vann du må ha over for å dekke. Så mye syltelake skal du lage.

Husk å sterilisere glassene, jeg har dem i kokende vann ca 15 minutter. Sjekk glassene du har om det står noe om det er enkelte deler som ikke tåler koking. De delene som ikke tåler dette slipper jeg oppi når varmen er slått av og lar dem ligge oppi ca 30 sekunder. PS: Skal løken spises opp samme dag tar jeg meg ikke bryet med å sterilisere glassene, men dette er viktig om det skal stå noen dager i kjøleskap før bruk.

Antall porsjoner: Like over 2 dl syltelake som gir ett mellomstort glass og holder til en eller to familietacos

Ingredienser:

  • 1 rødløk
  • 3-4 tynne sneier ingefær -kan sløyfes
  • 150 gram riseddik
  • 75 gram vann
  • 40-50 gram sukker

Fremgangsmåte:

Steriliser glass først.
Skrell løken og skjær i tynne sneier.
Skjær noen sneier ingefær.
Putt løk og ingefær lagvis i sterilisert glass.
Ha eddik, vann og sukker i ei gryte og la det få et oppkok.
Hell syltelaken over løken og sett på tett lokk.
Har du ekstra lake, skjær agurk i skiver eller eple i terninger og ha i et sterilisert glass og hel resten av laken over.
La det avkjøles i romtemperatur, etter noen timer er den klar til bruk, oppbevar i kjøleskap.
Uåpnet og i sterilisert glass holder dette en stund i kjøleskap.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.