Varm sjokolade med is og karamell -adventskalender luke 13

Sneen skulle vært her, det skulle vært minusgrader og fyr i peisen. Vi skulle hatt på julemusikk og drukket varm sjokolade mens vi så på sneen. Været kan vi ikke gjøre noe med, men den koselige stemningen inne kan vi vel lage selv om ikke været tilsier det? Sette julemusikk på fullt, bake lussekatter og julekaker og kose oss med en kopp rykende varm sjokolade.


For varm sjokolade til fire brukte jeg:

100 gram mørk sjokolade
50 gram melkesjokolade
8 -10 dl H-melk

Karamell

Lag først karamellen. Det holder med 1/2 oppskrift, men resten kan jo brukes som fyll til konfekt, over brownie eller is.
Ha sjokoladen i ei gryte sammen med 2 dl melk.
La dette stå på lav til middels varme til sjokoladen er smeltet, rør innimellom.
Spe med resten av melken, smak til, kanskje du vil ha mer eller mindre melk enn meg.
Server straks med to kuler is. Strimle over karamell og riv over sjokolade.
Nyt <3
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.