• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Wraps med biff og rå betesalat

On 22. september 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8318Månedens matbloggutfordring fortsetter med denne herlige retten. Jeg lagde opp en god del og tok med på tur med hele svigerfamilien. Alt forsvant. Heldigvis hadde jeg spart litt hjemme så jeg fikk med meg en fantastisk lunsj på jobb dagen etter.

Det er Mia fra Green Bonanza som startet denne utfordringen og kom opp med månedens tema, det ble beter. Se mitt første innlegg –rødbete muffins her– der ligger det linker til de andre bloggerene som er med og deres fantastiske beteoppskrifter.

Over til denne herlige retten igjen.
Jeg ville bruke friske farger og gode smaker i denne retten, samt det skulle være en rett man lett kan ta med seg på tur samt i nistepakken til jobb eller skole. Du velger selvsagt selv om du vil lage tortillalefsene fra bunn eller kjøpe ferdige.

Start med å lage tortillalefser, evt den grove versjonen.

Betesalat:
4 mellomstore beter (bruk det du får tak i, jeg var heldig og fikk både rødbete, polkabete, gul bete og hvit bete)
2 gulrøtter
1 liten rødløk
En bunt vårløk
En neve koriander

Vinagrette:
1 ts spicy sennep
2 ss hvitvinseddik
1 ss lyst muscovadosukker, evt 3/4 ss brunt sukker
8 ss nøytral olje
Ei god klype salt
Saften av 1/2-1 sitron
Litt revet hvitløk og ingefær (kan sløyfes)

Skrell betene, når du går løs på rødbeten er det lurt å ha på engangshansker da den kraftige rødfargen sitter godt på hendene.
Skjær betene og gulrøttene i tynne strimler, dette blir lettere å gjøre på en mandolin enn for hånd. De kan evt rives på grovt rivjern. Start med de lyseste betene.
For at ikke rødbeten skal sette farge på alt det andre har du den over i et dørslag og skyller godt under kaldt vann noen minutter.
Skjær så løken i tynne strimler og hakk vårløken.
Bland sammen og lag vinagretten.

Ha alle ingredienser til vinagretten i ei skål og rør den sammen, smak til.
Bland vinagrette og betesalaten sammen. La den stå i kjøleskap noen timer.
Ha over hakket fersk koriander ved servering.

Strimle biff, krydre med salt og pepper og stek raskt i varm panne med litt nøytral olje, tilsett et fedd hvitløk og litt smør mot slutten av steketiden.

Lag herlige wraps og ha gjerne over litt hvitløksdressing til slutt.
Har du mer betesalat igjen kan den gjerne serveres sammen med en god burger, kylingfilet eller det du måtte ønske dagen etter. Den er holdbar to-tre dager i kjøleskap.
Lykke til!!
img_8340

img_8339

img_8336

img_8319

Tags: beter, foreningsmat, lunsj, middag, oppskriftsutfordring, utfordring, wraps

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022