Wraps med biff og rå betesalat

img_8318Månedens matbloggutfordring fortsetter med denne herlige retten. Jeg lagde opp en god del og tok med på tur med hele svigerfamilien. Alt forsvant. Heldigvis hadde jeg spart litt hjemme så jeg fikk med meg en fantastisk lunsj på jobb dagen etter.

Det er Mia fra Green Bonanza som startet denne utfordringen og kom opp med månedens tema, det ble beter. Se mitt første innlegg –rødbete muffins her– der ligger det linker til de andre bloggerene som er med og deres fantastiske beteoppskrifter.

Over til denne herlige retten igjen.
Jeg ville bruke friske farger og gode smaker i denne retten, samt det skulle være en rett man lett kan ta med seg på tur samt i nistepakken til jobb eller skole. Du velger selvsagt selv om du vil lage tortillalefsene fra bunn eller kjøpe ferdige.

Start med å lage tortillalefser, evt den grove versjonen.

Betesalat:
4 mellomstore beter (bruk det du får tak i, jeg var heldig og fikk både rødbete, polkabete, gul bete og hvit bete)
2 gulrøtter
1 liten rødløk
En bunt vårløk
En neve koriander

Vinagrette:
1 ts spicy sennep
2 ss hvitvinseddik
1 ss lyst muscovadosukker, evt 3/4 ss brunt sukker
8 ss nøytral olje
Ei god klype salt
Saften av 1/2-1 sitron
Litt revet hvitløk og ingefær (kan sløyfes)

Skrell betene, når du går løs på rødbeten er det lurt å ha på engangshansker da den kraftige rødfargen sitter godt på hendene.
Skjær betene og gulrøttene i tynne strimler, dette blir lettere å gjøre på en mandolin enn for hånd. De kan evt rives på grovt rivjern. Start med de lyseste betene.
For at ikke rødbeten skal sette farge på alt det andre har du den over i et dørslag og skyller godt under kaldt vann noen minutter.
Skjær så løken i tynne strimler og hakk vårløken.
Bland sammen og lag vinagretten.

Ha alle ingredienser til vinagretten i ei skål og rør den sammen, smak til.
Bland vinagrette og betesalaten sammen. La den stå i kjøleskap noen timer.
Ha over hakket fersk koriander ved servering.

Strimle biff, krydre med salt og pepper og stek raskt i varm panne med litt nøytral olje, tilsett et fedd hvitløk og litt smør mot slutten av steketiden.

Lag herlige wraps og ha gjerne over litt hvitløksdressing til slutt.
Har du mer betesalat igjen kan den gjerne serveres sammen med en god burger, kylingfilet eller det du måtte ønske dagen etter. Den er holdbar to-tre dager i kjøleskap.
Lykke til!!
img_8340

img_8339

img_8336

img_8319

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.