• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Knekkebrød

On 21. oktober 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_4866
I jakten på gode, sunne, knasende sprø knekkebrød, har jeg testet ut flere varianter.
Jeg har blandet sammen ulike ingredienser, prøvd og feilet. Så kom jeg frem til en oppskrift jeg har valgt å lage flere ganger. Det står alltid en krukke med disse knekkebrødene på kjøkkenbenken.

 

For to brett knekkebrød (ca 40 stk) bruker jeg:
2 dl nøtter, her kan man blande ulike typer usalta nøtter, jeg pleier å bruke valnøtter og hasselnøtter.
2 dl frø og kjerner (solsikkekjerner, gresskarkjerer, linfrø, sesamfrø og chiafrø bruker jeg)
2 dl grov rug
2 dl fin sammalt hvete
2 dl havregryn
1 ts havsalt
1 ts urtekrydder (kan sløyfes)
1 ss honning
6 dl vann

Hakk nøttene.
Bland sammen alle ingrediensene og spe med vann til du har en løs deig, med grøtete konsistens. Om du bruker mye chiafrø trenger du litt mer væske, i denne oppskriften brukte jeg ca 1/4 dl chiafrø.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Ha halvparten av deigen på hvert av stekebrettene og smør den jevnt utover med en slikkepott.
Sett begge brettene inn i ovnen på 200 grader varmluft, stek i 10 minutter.
Skru ned temperaturen til 150 grader og stek i 30 minutter, bytt om på brettene etter 15 minutter.
Ta brettene ut av ovnen og kutt i passende biter ved hjelp av et pizzahjul el.
Sett de tilbake i ovnen og stek videre i 60 minutter, bytt om på brettene etter 30 minutter.
Det er lurt å følge godt med underveis, ta ut de knekkebrødene som evt blir ferdig først og sett resten inn igjen.IMG_4792 IMG_4795 IMG_4802 IMG_4805 IMG_4810 IMG_4865

Tags: brød, knekkebrød

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021