• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kylling satay med mangosalat

On 1. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Kyllingsatay smakte jeg for første gang for rundt åtte år siden. Da jobbet jeg sammen med en fra Sumatra, som ikke ligger langt unna Indonesia. Han hadde med seg noen fantastiske grillspyd med en «rar» saus, litt skeptisk smakte jeg, det var fantastisk godt!! Da jeg så et par år senere skulle prøve å lage dette selv angret jeg på at jeg ikke hadde spurt om oppskriften. Jeg fikk i alle fall laget noen spyd, smakte greit, men jeg lagde det ikke igjen.

For litt siden spurte imidlertid min mann meg om vi ikke kunne ha satay igjen, jeg søkte da etter oppskrifter og fant en oppskrift jeg MÅTTE prøve 😉 Det var en oppskrift fra Lise Finkelhagen, hun har igjen fått denne av Bent Stiansen. Utrolig gode og saftige kylling grillspyd ble det! Det blir ikke lenge til dette skal på menyen vår igjen! Lagde min vri på retten, ikke så ulik orginalen.

Jeg kunne laget dette med dobbelt så mye kylling, det ble fort tomt 😉

Til syv-åtte grillspyd brukte jeg
4 kyllingfilleter

Marinade:
1 dl kechap manis (soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss soyaolje, eller annen nøytral olje
1 ss sesamolje
1 hvitløksfedd -revet
1 ss ingefær -revet
1 liten neve koriander -hakket
Korianderblader til pynt

Saus:
1 dl vann
1 dl peanøttsmør
Resten av marinaden

Salat:
1 mango
1/4 agurk
5-6 sukkererter
5-6 perletomater
Litt finstrimlet ingefær
Litt hakket koriander
Saften av 1/4 sitron
Korianderblader til pynt

Skjær kyllingfiletene i biter eller strimler og tre dem på grillspyd.
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og hell halvparten av denne over kyllingspydene. Pensle den godt over kyllingen og la den ligge i marinaden minst 30 minutter.

Lagde salaten mens kyllingen marinerte. Skar mangoen opp i biter, strimlet agurk og ingefær og kuttet opp tomter og sukkererter, bland sammen og klem over sitron, ha over hakket koriander.

Det var mannen som var grillsjef, og de ble helt perfekt grillet, 2-3 minutter på hver side grillet han de. Mens han grillet lagde jeg sausen.

Her brukte jeg et helt naturlig peanøttsmør, altså et som er kun basert på peanøtter, uten sukker eller annet tull som blir tilsatt. Kok opp vannet, tilsett peanøttsmør og resten av marinaden, rør til du har en fin saus. Server. Lykke til.

Tags: foreningsmat, grille, kylling

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021