Oppskrifter

Kylling satay med mangosalat

Kyllingsatay smakte jeg for første gang for rundt åtte år siden. Da jobbet jeg sammen med en fra Sumatra, som ikke ligger langt unna Indonesia. Han hadde med seg noen fantastiske grillspyd med en «rar» saus, litt skeptisk smakte jeg, det var fantastisk godt!! Da jeg så et par år senere skulle prøve å lage dette selv angret jeg på at jeg ikke hadde spurt om oppskriften. Jeg fikk i alle fall laget noen spyd, smakte greit, men jeg lagde det ikke igjen.

For litt siden spurte imidlertid min mann meg om vi ikke kunne ha satay igjen, jeg søkte da etter oppskrifter og fant en oppskrift jeg MÅTTE prøve 😉 Det var en oppskrift fra Lise Finkelhagen, hun har igjen fått denne av Bent Stiansen. Utrolig gode og saftige kylling grillspyd ble det! Det blir ikke lenge til dette skal på menyen vår igjen! Lagde min vri på retten, ikke så ulik orginalen.

Jeg kunne laget dette med dobbelt så mye kylling, det ble fort tomt 😉

Til syv-åtte grillspyd brukte jeg
4 kyllingfilleter

Marinade:
1 dl kechap manis (soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
2 ss soyaolje, eller annen nøytral olje
1 ss sesamolje
1 hvitløksfedd -revet
1 ss ingefær -revet
1 liten neve koriander -hakket
Korianderblader til pynt

Saus:
1 dl vann
1 dl peanøttsmør
Resten av marinaden

Salat:
1 mango
1/4 agurk
5-6 sukkererter
5-6 perletomater
Litt finstrimlet ingefær
Litt hakket koriander
Saften av 1/4 sitron
Korianderblader til pynt

Skjær kyllingfiletene i biter eller strimler og tre dem på grillspyd.
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden og hell halvparten av denne over kyllingspydene. Pensle den godt over kyllingen og la den ligge i marinaden minst 30 minutter.

Lagde salaten mens kyllingen marinerte. Skar mangoen opp i biter, strimlet agurk og ingefær og kuttet opp tomter og sukkererter, bland sammen og klem over sitron, ha over hakket koriander.

Det var mannen som var grillsjef, og de ble helt perfekt grillet, 2-3 minutter på hver side grillet han de. Mens han grillet lagde jeg sausen.

Her brukte jeg et helt naturlig peanøttsmør, altså et som er kun basert på peanøtter, uten sukker eller annet tull som blir tilsatt. Kok opp vannet, tilsett peanøttsmør og resten av marinaden, rør til du har en fin saus. Server. Lykke til.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *