Ovnsbakte kyllinglår med rotgrønnsaker

Det er fantastisk å lage ovnsretter, hakke, krydre og sett i ovnen. Maten lager seg selv og jeg kan sette meg med beina høyt og ikke gjøre noe -eller jeg kan rydde huset eller gå en tur. Maten står på bordet innen halvannen time etter jeg har satt på ovnen og jeg trenger bare å jobbe 15 minutter med hakking av grønnsakene.

Her kan man lage mer eller mindre alt etter hvor storspiste man er.

Dette var nok til fire litt små porsjoner, spe gjerne på med et ekstra kyllinglår.

Til middag for fire brukte jeg:
2-3 kyllinglår
1 gulrot
2-3 poteter
1 persillerot
1/4 purre
1 rødbete
1 gulbete
1 hvitbete
1 rødløk
Evt litt hvitløk
2 ss smør
Salt, pepper og urtekrydder

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Del kyllinglårene i to ved leddet så du får et stykke kyllingklubbe og et stykke lårfilet -se bildet.

Rens og skrell alle grønnsakene.
Hakk grønnsakene i små terninger.
Vent med rødbeten til slutt, når den skal kuttes er det lurt å ha på hansker, skyll den opphakkede rødbeten i et dørslag, dette hjelper så ikke fargen smitter over på de andre grønnsakene.
Ha alle grønnsakene i ei ildfast form sammen med smør og krydder.
Krydre kyllingen og ha over grønnsakene.
Stek ved 180 grader i 50-60 minutter, snu gjerne kyllingen en gang underveis.
La formen stå 15 minutter etter det er stekt så kyllingen får hvile, server gjerne med godt brød og aioli.
Lykke til!!

Legg inn en kommentar