• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pai med chorizo og feta

On 31. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Pai kan varieres i det uendelige. Jeg er glad i mat som smaker mye, så denne paien med chorizo og feta passer meg utmerket.

Det er ikke mye rester igjen når vi har hatt dette til middag. Paien er veldig god å ha med som nistemat dagen etter og kan like gjerne spises kald som varm. Anbefaler derfor å lage dobbel porsjon så du er sikret god niste.

For pai til fem personer brukte jeg:

Paibunn
1 1/2 dl hvetemel
1 dl grov sammalt hvetemel
1/2 ts salt
3/4 dl vann
1/4 dl rapsolje eller anen nøytral olje

Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Rør sammen alt det tørre, tilsett vann og olje. Kna sammen til en smidig deig. Spe eventuelt med mer mel eller vann for å få riktig konsistens. Deigen skal ikke være for kompakt, men heller ikke for klissete. Dekk til med plast og la deigen hvile i kjøleskap 15 minutter.
Rull den så ut på melet bakebord og ha den over i paiform. Trykk deigen godt inntil kantene, skjær bort overflødig deig og prikk med en gaffel. Ha i bakepapir eller aluminiumsfolie og tøm over tørkede erter, bønner, ris el. Forstek paibunnen i 15 minutter.

Mens bunnen forsteker kan du begynne på fyllet.

Paifyll
2 vårløk
1 rødløk
4 skiver bacon
100 gram chorizo
100 gram feta
50 gram soltørka tomater

5-6 egg
1 beger creme fraiche

Stek baconskiver, skjær dem opp i passende biter. Stek chorizo så den blir litt sprø, dette er ikke nødvendig men setter god smak på paien om den får steke litt først. Ha over i ei arbeidsbolle. Hakk vårløk og rødløk, og fres til løken er myk. Ha det over i arbeidsbollen.
Hakk opp feta og soltørka tomater og ha i arbeidsbollen sammen med løk, bacon og chorizo.

Rør sammen egg, tilsett creme fraiche. Du kan evt ha i litt salt, men både feta, bacon og chorizo er så pass salt at det er ikke nødvendig med mer.

Når paibunnen er ferdig fjerner du bakepapiret med de tørkede ertene. Ha fyllet over og tøm over eggestanden. Stek i 30 minutter på 200 grader varmluft. Den er ikke helt ferdig enda, riv litt ost og ha over når den har stekt i 30 minutter og la den stå ytterligere 10-15 minutter.

Nå kan du lage salat. Jeg lagde en enkel salat av babyleaf, agurk, norske cherrytomater og avocado, klem litt sitronsaft over salaten, bland godt og server. Denne paien har ikke så mye grønnsaker i seg, så server gjerne salat ved siden av. Lykke til!!

Tags: foreningsmat, middag, pai

3 kommentarer

  • Torhild 31. mai 2014 kl. 09:16 - Svar

    NAM! Denne må vi prøve 😀

    • elin rusnes kvingedal 1. juni 2014 kl. 19:29 - Svar

      Kjekt at du vil teste oppskriften min Torhild 🙂

Legg igjen en kommentar til Torhild Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022