Kremet jordskokk- og kyllingsuppe
Hvem kan si nei til en nydelig kremet jordskokk- og kyllingsuppe?
Jordskokk er disse knudrede rare knollene som utseendemessig ligner på ingefær. De er milde og litt nøtteaktige i smaken.
Skrell dem med en liten skarp kniv og legg dem i kaldt vann, dette kan gjøres timer i forveien. Ha evt litt sitron i vannet for å bevare fargen.
Det er ei veldig enkel suppe, men med hjemmelaget kyllingkraft blir den uslåelig. Om du bruker samme type kylling, oljer, krydder og spirer som meg velger du selv.
Vil du lage denne vegetarisk, bytt ut kyllingkraft med grønskskraft og kutt ut kyllingfiletene.
Antall porsjoner: 4-5
Ingredienser:
- 300 gram renset og skrelt jordskokk
- 3 små sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 dl tørr og fruktig hvitvin
- 6-7 dl god kyllingkraft
- 1 dl fløte
- 3-4 kyllingfileter
- Ferske urter, gjerne timian
Fremgangsmåte:
Når jordskokk er skrelt og skåret i terninger, hakk løk og hvitløk.
Løken surres over middels varme i litt olje, jeg brukte en god nøytral olivenolje.
Surr løken til den er blank, tilsett hvitløk og jordskokk, la det surre med et lite minutt.
Ha over hvitvin og la denne koke helt inn.
Tilsett kyllingkraft og gjerne en liten urtebukett.
Kok suppen til jordskokken er mør og kjør den i en god blender eller bruk stavmixer.
Ha den tilbake i gryta og kok opp med en dl fløte, la stå på lav varme mens kyllingfiletene stekes.
Skjær kyllingfiletene i skiver og ha dem i bunn av skålene.
Hell over varm suppe og ha over litt god olje, her kan du bruke alt fra urteolje og trøffelolje til en god olivenlje. Topp gjerne med spirer eller jordskokkchips, jeg brukte nydelige ertespirer.
Server varm sammen med god, sprø focaccia. Oppskrift på eltefri focaccia her.