Oppskrifter

17.mai makroner

IMG_3844
I morgen er det 17.mai. Lag noen herlige, søte, små makroner fylt med ostekrem eller krem av yoghurt og hvit sjokolade slik som meg. De kan gjerne serveres sammen med is og friske bær.

Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Les gjennom hele oppskriften før du starter!

Til ca 60-70 makroner trenger du:

280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Yoghurtkrem:
150 gram naturellyoghurt, gjerne en fast type
150 gram hvit sjokolade

Smelt sjokoladen forsiktig i microen eller over vannbad, rør inn litt yoghurt om gangen. Her kan du ha mer eller mindre yoghurt etter smak og behag, men husk at kremen skal være så fast at den holder formen når den sprøytes ut. Ha kremen i en sprøytepose og oppbevar i kjøleskapet til makronene er klar til å fylles.

Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr».
IMG_2532

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Del røren i to deler og ha blå farge samt 1/2 ts titandioxid i en halvdel og rød farge i den andre halvdelen (jeg brukte fargene red red fra Wilton og Bluebell fra Squires Kitchen). Grunnen til at jeg bruker titandioxid i de blå makronene er fordi røren er gulaktig, titandioxid gjør den hvit.
IMG_2533
IMG_2534

Rør så til røren er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode.
IMG_2537

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatur og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå.IMG_3825

Stek dem så på 160-170 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet.IMG_3829

Ha fyll på en makronhalvdel og legg en oppå, jeg la en rød og en blå makron sammen. IMG_3838

Legg dem i en tett boks, oppbevares i kjøleskap, de er best dagen etter de er laget. Lykke til! IMG_3849 IMG_3847

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *