Glutenfritt,  Oppskrifter

Påskeegg

Det nærmer seg påske med stormskritt. Tenk så gøy det vil være å overraske med et påskeegg fylt med luftig sjokolademousse til påskebrunsjen?

Det krever litt forberedelser, egg må knekkes så fint du klarer, for så å skylle dem godt i varmt vann, jeg passer og på å få bort hinnen som ligger igjen i egget, denne er ikke så god å få med i sjokolademoussen. Begynn å ta vare på eggeskall allerede, så har du noen til påskeaften. Husk å rengjøre dem straks, ikke vent til du har samlet opp alle eggeskallene du trenger.
Legg de rengjorte eggeskallene forsiktig bort så de ikke blir knust.

Når du så er klar til å lage sjokolademoussen, start med å telle opp hvor mange påskeegg du skal lage og kjøp inn slike godteri speilegg, eller du kan farge marsipan gul og forme små halvkuler av den. Jeg skar av «eggeplommen» på goderispeileggene og brukte bare den. Dersom de skal spises av noen med cøliaki, sjekk at disse speileggene er glutenfrie.

Oppskriften er til ganske mange egg, men jeg lagde bare 15 egg, resten hadde jeg i porsjonsformer. De kan med fordel lages dagen i forveien.

Antall porsjoner: 40 påskeegg (20 porsjoner)

Ingredienser:

Melkesjokolademousse:

  • 2 dl fløte
  • 150 gram melkesjokolade
  • 3 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 2 strøkne ss sukker

Hvit sjokolademousse:

  • 1 dl fløte
  • 75 gram hvit sjokolade
  • 1 eggeplomme
  • 1 eggehvite
  • 1 strøken ss sukker
  • Hvit farge, jeg bruker Wilton white white

Fremgangsmåte:

Pisk fløten, helst for hånd til så vidt stive topper.
Eggehviter piskes stive med sukker, ikke overpisk.
Smelt sjokolade over vannbad, evt i micro. Dersom du smelter sjokoladen i microen, rør om hvert 30.sekund.
Når sjokoladen er smeltet, ha over romtempererte eggeplommer, rør raskt sammen og vend inn 3 ss av den lettpiskede kremfløten.
Så vendes resten av kremfløten inn.
Ha over eggehvite og vend forsiktig sammen.
Du skal nå ha en fin, luftig og glinsende røre.
Fyll i sprøytepose og ha i eggene til de er litt over halvfulle, sett i kjøleskap.
Har du mer mousse igjen, fyll dette i porsjonsformer.
Gjenta prosessen med den hvite sjokolademoussen, her skal det også tilsettes litt hvit farge.
Fyll eggene nesten helt opp og legg over en liten gul plomme.
Sett kjølig til servering.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *