I går var det medisterkaker, i dag har jeg vegetarversjonen. Disse vegisterkakene er veldig gode og alle i huset liker de. Det er veldig enkelt og raskt å lage. Et veldig godt alternativ til vegetarisk julemiddag.
Oppskriften er inspirert av veganmisjonen, men selvsagt med kjøkkenmagis vri.
For 15-20 vegisterkaker bruker jeg: 500 gram blomkål (en mellomstor) 1 1/2 dl ris 2 dl havregryn 2 fedd hvitløk 1 terning grønnsakbuljong 1 ts malt ingefær 1/2 ts revet muskat Salt og pepper
Kok 1 1/2 dl ris med 3 dl vann og en terning grønnsakbuljong. La den dampe av seg i minimum 5 minutter etter at den er ferdig. Kok blomkålen så vidt mør. Ha ris, blomkål, hvitløk og krydder i en arbeidsbolle, kjør det hele sammen til en deig ved hjelp av stavmixer. Form så små vegisterkaker og stek dem 3-4 minutter på hver side.
Saus: Jeg bruker grunnoppskriften på vegetarisk brun saus, oppskrift her. Kutter ut tabasco, og tilsetter en terning grønnsakbuljong, 1/2 ts malt ingefær og 1/4 ts revet muskat.
Legg igjen en kommentar