Glutenfritt,  Oppskrifter

Adventskalender -Luke 13/Kokosmakroner


Vi er over halvveis i adventstiden. For meg er det nå den rolige, koselige ventetiden starter.
Juletreet er satt opp, pepperkakehjerter er hengt opp, alle gavene er kjøpt inn, og julebaksten, den har mann og barn allerede spist opp. Førjulstiden er så koselig synes jeg, liker veldig godt å forberede og pynte til jul. Det heter at man skal bake syv sorter til jul, for meg er det bare koselig, men det er mange som stresser med julebaksten. Jeg synes ikke det er nødvendig å stresse med syv sorter, man skal kose seg i adventstiden og bake det man vil og liker. Om man skal bake, så er det veldig greit å bake noe som er enkelt og raskt. Kokosmakroner er veldig enkelt og greit. Igjen bruker jeg selvsagt min mors oppskrift. Selv lagde jeg kun halv porsjon denne gang.

For å lage 40-50 kokosmakroner bruker jeg:
6 eggehviter
1/2 kg sukker
375 gram kokosmasse

Sett ovnen på 225 grader.
Bland alt i en gryte, la det hele stå på svak varme i 5-10 minutter, til sukkeret har løst seg opp og du har en seig masse.
Form topper med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett og stek dem på 225 grader i 5-7 minutter. Avkjøl helt på stekebrettet før du legger dem over i en tett kakeboks. Lykke til!!Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *