Glutenfri tortilla
Jeg lagde glutenfri tortilla her om dagen, fant oppskriften i kokeboka mi. Husker ikke hvor jeg har fått oppskriften fra eller om jeg rett og slett har komponert den selv hehe. De ble i alle fall godkjent av de andre her i huset.
Til ca 8 tortilla brukte jeg
20 gram gjær
2 dl vann, ca 30 grader
1 ss fiberhusk
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
3 1/2 dl Semper (lys)
Rør gjæren ut i vannet, ha i fiberhusken og la det svelle 5-10 minutter.
Rør sammen det tørre og tilsett gjærblandingen og olje.
Kna deigen godt sammen og la den hvile 30 minutter.
Ha olje på hendene og del den opp i 8 emner.
Legg en og en mellom to brødposer og rull dem papirtynt.
Stekes på tørr stekepanne, medium varme 1-2 minutter på hver side.
Kan være en utfordring å få dem hele over på panna, men etter to forsøk gikk det som smurt 🙂
Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over de ferdige tortillaene så de holder seg myke. Dersom ikke alt spises med det samme kan de fryses.
Nå kan de brukes til tacos, quesadilla eller som wraps.
Oppskrift på tomatsalsa, guacamole og hjemmelaget tacokrydder om du trenger.
Lykke til!!
2 Comments
eli
tussen takk for at du delte denne. har hatt stor nytte av den siden det altid er taco fredag her 😀
elin rusnes kvingedal
Så kjekt å høre Elisabeth 😉 Gøy å få tilbakemelding på oppskriftene!