Oppskrifter

Adventskalender -Luke 17/Vaniljeis med appelsin og kanel


I dag er det kun en uke igjen til jul. Heldigvis er vi i mål med alt her hos oss, skal bare kose meg og bake enda litt mer, samt lage konfekt. Enda en porsjon av denne herlige, silkemyke vaniljeisen, smakssatt med appelsin og kanel må også lages.
Jeg liker veldig godt å kombinere smaker, og prøve ut nye idèer. Da jeg bestemte meg for å lage is, ville jeg smakssette den med noe «julete», valget var enkelt, appelsin og kanel. Det var delte meninger om smaken her hjemme, men flertallet ble overbevist om at dette blir ny tradisjon i adventstiden. Servert sammen med herlige, sprø krumkaker trenger man ikke annen dessert.

For å lage en knapp liter is brukte jeg:
3 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
150 gram sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang av god kvalitet
1 kanelstang av god kvalitet
Appelsincest av en appelsin (helst økologisk)

IMG_1467

Ha melk og fløte i en gryte. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten, legg også oppi en kanelstang.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side. La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Ta vanilje og kanelstang ut av gryta, og tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.

Ha blandingen tilbake i gryta, tilsett cest fra en appelsin og ha over vanilje og kanelstangen igjen.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl.

Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, kjør til den er ferdig.

Ha iskremen over i en egnet boks og sett i fryseren. Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.

Server gjerne sammen med krumkaker. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.