• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Adventskalender -Luke 17/Vaniljeis med appelsin og kanel

On 17. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal


I dag er det kun en uke igjen til jul. Heldigvis er vi i mål med alt her hos oss, skal bare kose meg og bake enda litt mer, samt lage konfekt. Enda en porsjon av denne herlige, silkemyke vaniljeisen, smakssatt med appelsin og kanel må også lages.
Jeg liker veldig godt å kombinere smaker, og prøve ut nye idèer. Da jeg bestemte meg for å lage is, ville jeg smakssette den med noe «julete», valget var enkelt, appelsin og kanel. Det var delte meninger om smaken her hjemme, men flertallet ble overbevist om at dette blir ny tradisjon i adventstiden. Servert sammen med herlige, sprø krumkaker trenger man ikke annen dessert.

For å lage en knapp liter is brukte jeg:
3 1/2 dl melk
1 1/2 dl fløte
150 gram sukker
4 eggeplommer
1 vaniljestang av god kvalitet
1 kanelstang av god kvalitet
Appelsincest av en appelsin (helst økologisk)

IMG_1467

Ha melk og fløte i en gryte. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, ha frøene sammen med vaniljestangen over i gryten, legg også oppi en kanelstang.
Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side. La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Ta vanilje og kanelstang ut av gryta, og tilsett melkeblandingen i eggedosisen under omrøring.

Ha blandingen tilbake i gryta, tilsett cest fra en appelsin og ha over vanilje og kanelstangen igjen.
Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe.

Sil blandingen over i en bolle og avkjøl.

Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, kjør til den er ferdig.

Ha iskremen over i en egnet boks og sett i fryseren. Sett den i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.

Server gjerne sammen med krumkaker. Lykke til!!

Tags: adventskalender, Glutenfritt, is, jul, julebakst

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021