Oppskrifter

Adventskalender -Luke 19/Svigerfars beste kålrotstappe


Jeg er oppvokst med pinnekjøtt og kålrotstappe til julemiddag. Gleder meg til neste julemiddag allerede fra 1. juledag jeg, hehe. Liker veldig godt min mors kålrotstappe, eller kålrabistappe som vi sier, men da jeg feiret jul med min mann for første gang (for 18 år siden….) laget de den ganske annerledes. Forskjellen var mengdene med smør, samt masse fløte.

Selvfølgelig kan smør og fløtemengden reduseres, men jeg anbefaler å prøve denne i alle fall en gang. Hos oss er den fast følge til julemiddagen.

Jeg brukte:
2 mellomstore kålrøtter
2 poteter
1 gulrot
250-300 gram smør
2-3 dl fløte
1 1/2 ts salt

Skrell grønnsakene og skjær dem i passende biter.
Kok alt til det er mørt (ikke ha i salt enda), jeg trengte 15 minutter.
Tøm av vannet og la grønnsakene stå og dampe av seg noen minutter.
Finn frem potetmoseren, ikke bruk stavmixer, pga stivelsen i potetene vil det da bli seigt, det kan det og bli om du salter for tidlig.
Mos kålrot, gulrot og potet godt sammen før du tilsetter litt fløte om gangen, ha så i litt og litt smør. Når du har ønsket konsistens, smak til med salt og evt litt pepper. Mosen trenger ikke være glatt, jeg liker at det er litt biter i den. Serveres varm. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *