Epletiramisu

Den velkjente tiramisuen inneholder en god del kaffe og marsala, her har jeg laget en versjon for dem som ikke liker kaffe. Denne kan lages både med og uten alkohol og er mye friskere en den orginale varianten. Glutenfri kan den også lages.

Denne herlige desserten kan lages i porsjonsglass, store glass eller ei stor form, rund eller firkanta.

Oppskriften på fingerkjeks er glutenfri, men om du ikke skal lage dem glutenfrie, bytter du bare ut melet med siktet hvetemel. Du kan selvsagt kjøpe ferdige fingerkjeks om du ønsker det.

For en stor porsjon -evt 10-12 porsjonsformer brukte jeg:
Ca 40 fingerkjeks, oppskrift finner du her.
3 dl eplecider eller en god eplejuice.

Eplemos:
450 gram eple
100 gram sukker
50 gram presset sitronsaft
1 dl vann

Mascarponekrem:
3 store egg
75 gram sukker
250 gram mascarpone
3 dl kremfløte

Start med eplemosen.
Skjær eplene i små biter, kok opp med sukker, sitron og vann. La koke til eplene er helt møre, til du synes konsistensen er passe. Kan gjerne bytte ut litt av vannet med god eplecider eller eplejuice.

Skill eggene.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker i kjøkkenmaskin.
Når du har fått en fin eggedosis tilsettes mascarpone, rør til den er akkurat blandet inn. Ha dette over i ei arbeidsbolle.

Vask rørebolle og visp godt. Pisk eggehvitene til de er stive i kjøkkenmaskinen.
Håndpisk kremfløte til myke topper, ikke pisk for mye.

Vend sammen mascarponeblandingen med den piskede kremfløten.
Vend til slutt inn eggehvitene.
Jeg valgte å ha det hele i en sprøytepose, synes det er enklere å få fint i porsjonsformene da.

Dypp fingerkjeks i eplecider/eplejuice og legg i bunn av formene, ha over mascarponekrem, så et lag eplemos. Fortsett og legg dynkede fingerkjeks og krem lagvis, ha eplemos mellom lagene.
Sett kjølig et par timer før servering.
De holder en dag og to i kjøleskap.
Server gjerne med et glass samme cider eller juce du hadde i desserten.
Lykke til!!


Dette bildet er stylet av Basilico.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.